Fifty Scents

Hail the queen

poppy
Hur snyggt är inte namnet Poppy King? Om jag hette det så skulle jag också färga håret blont, ha glamorös frisyr och rött läppstift.
Poppy verkar ju dessutom vara en topphärlig kvinna. Hon är från Australien och besatt av läppstift. Hon är också en enormt driftig entreprenör och har skrivit en bok om hur man lyckas med bizniz.

Det är hon som ligger bakom Lipstick Queen.

lipnoveauDet kanske första man faller för är förstås utformandet, de art deco-ekande förpackningarna (jag älskar art deco!!!). Sedan älskar man förstås färgerna.

Lipstick-Queen
Utbudet består av flera kollektioner, från de lyxigaste lyx i Lux-kollektionen med starka, krämiga färger till vackra gloss.

a260774
Kollektionerna Sinners och Saints är roliga, de består av tints i olika färger som hos Sinners är helt matta men Saints är samma nyans fast glansig.

Lipstick Queen har fler roliga gimmicks, i synnerhet i den delen av kollektionen som kallas “singles”, alltså enstaka, unika produkter. Som stiftet som förvandlar vilket läppstift som helst till en metallic, eller Jean Queen som sägs vara den perfekta nyansen att ha till jeans för att den optimerar det blå i tyget och ljusar upp ansiktet.

frog-prince
Men bästsäljaren är en annan gimmickprodukt – Frog Prince. Läppstiftet som ser ut som en gelégroda men inte alls blir grön på läpparna utan en vacker, röd tint. Mjukt och fint som ett läppbalsam men med en tendens att försvinna lite väl snabbt. Mången påstrykning under dagen behövs. Det är bästsäljaren, tydligen säljs ett stift var nittonde sekund eller något liknande. Finns numera också i rouge-version och glossversion också, båda gröna/lätt rosaröda.

Låt oss bara ta en extra sekund och kolla in den softa grodan på förpackningen. Sa jag inte att förpackningarna är underbara? Kolla hur nice han ligger på bladet, riktigt drömskt och sagolikt.

frog-prince-productpage-smoosh_1
I samma skola finns också Hello Sailor som ser blå ut men blir en tunn mörkröd, berry-nyans. Men min favorit är Medieval, en klarröd tint som lägger sig på läpparna som när man ätit tomteklubba eller för många hallon. Vilket, tycker jag, är en av de finaste nyanser som finns. Läppar som ätit blåbär eller druckit vin är också ljuvliga, särskilt på män.
Just Medieval har en bra backstory också som hyllar kvinnors vilja och rätt att sminka sig, kan man väl säga. I alla fall tolkar jag det så och väljer att gilla Lipstick Queen extra mycket för detta. Namnet syftar på medeltiden och hur kvinnor då irriterade läpparna med citron (åt man citron på medeltiden? Vid medelhavet kanske?) så att de blev lite svullna och lätt röda. Den effekten har man velat efterhärma, utan irritationen och svullnaden då, och har gjort Medieval men som en fin nick till medeltidens hjältinnor (än en gång – så tolkar jag det) så består Medieval bara av e-vitamin (som vi ju vet är vårdande och fuktgivande) och färgpigment. En sån där färg som alla kan bära och en perfekt nyans för den blyga rött-läppstift-bäraren. Heja.

lipstick-queen-medieval-lipstick-sheer-red

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen