Fifty Scents

Frågelådan special: Ensamma dofter

loverdose

Hej, jag har en fråga angående kombon parfym + brustet hjärta. Jag blev dumpad för första gången för ett par månader sen och fast jag mår lite bättre nu så har jag lätt för att bli ledsen så fort jag tänker på honom och har inte kommit över honom än. Under hösten och vintern (innan, under och efter uppbrottet) har jag burit Prada Candy, som jag gillar, men den börjar ta slut och jag börjar bli sugen på att prova något nytt.
Jag har varit sugen på Miss Dior Hair Mist. Men jag är lite orolig att om jag börjar använda en ny doft så kommer jag börja associera den med att känna mig ensam, övergiven och oälskad. Och jag vill inte förstöra en fin parfym på det sättet. Vad tycker du? Jag vill ju ändå lukta gott och känna mig fin.

Det är såklart en reell rädsla som jag såklart tycker är värd att tänkas på. Precis som man kan få en bra låt besudlad genom att plötsligt förknippa den med enbart den där hemska stunden då den spelades och de där orden yttrades.
För det första är det en hemsk sak att bli lämnad och att få hjärtat krossat. Det är supertrist att du råkat ut för det. En helt naturlig reaktion när man börjar repa sig lite grann är att vilja förändra någonting. Klippa håret, köpa nya kläder. Man vill liksom lämna så mycket av det gamla jaget och bara bli ny, ren, fräsch och lycklig igen. Som att ömsa skinn nästan.
Och det är faktiskt inte en dum idé. Alla om någonsin varit i närheten av ett läppstift vet ju att en liten yttre justering kan hjälpa den inre justeringen på traven.
Så till din fråga, kommer du att associera din nya doft men ensamhet och övergivenhet?
Om vi börjar så här: känner du dig ensam och övergiven? Du skriver att du ändå vill lukta gott och känna dig fin, så i min optimism gissar jag att det ändå även finns stunder där den längtan är större än ensamheten och övergivenheten? Låt de stunderna bli stunderna då du bär din nya parfym.
Skulle det sedan bli så att parfymen lite sådär sakta och krypande börjar lukta sorg och saknad så är det kanske heller inte enbart negativt. Så här – om en ny parfym hjälper dig att initialt komma över det där stora trappsteget mot lugn och lycka så är det ju jättebra, eller hur? Om den någonstans på vägen tappar sin kraft och bara blir en jobbig påminnelse så har den i alla fall gjort sitt, den har hjälp dig en stund och det skulle ju också kunna vara gott nog. I desperata stunder får vi faktiskt ta till alla hjälpmedel vi kan. Och parfym kan vara ett.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen