Fifty Scents

Apoteket med i leken

apoliva_makeup_puff_lappar
Apoteket steppin’ up their game med en ny kollektion med makeup i absoluta basfärger. Runt 50 produkter lanseras under Apoliva och de goda nyheterna är många:

1. Bra pris.
2. Oparfymerade OCH fria från alkohol!
3. För den som bryr sig om konserveringsmedel så kan man glädjas åt att alla produkter förutom mascaran är fria även från detta.

Kollektionen är ingenting för den färgsprakande, färgälskande personen. Inte heller för den med mörkare hy, i alla fall inte ännu men utökning med fler färger på den mörkare nyanssidan är på väg (håll ut!).
Men tanken är också att produkterna från Apoliva (Apotekets egna märke) ska vara lika lättburna i både färgskala och komposition. Således inga knasiga ingredienser, inga knasiga färger. Det betyder fem olika, ganska likartade beige med dragning åt gul. Det betyder ögonskuggor i färgspektrumet brunt-nude och rouge i klassiskt rosa.

Undantaget är läppstiftet där man tar ut svängningarna lite mer och har både en vacker orange och fint berryfärgat stift i kollektionen. Den senare demonstreras här på toppmänniskan Annahita. Aka Whinar-bloggen.

whinar
Foundationen är  bra tycker jag, och kostar inte mer än 169 kr. Färgerna är vääääldigt ljusa, jag som brukar behöva färg långt ned på skalan hamnar på Beige 03 eller 04. Mycket ovanligt. Och eftersom de är oparfymerade så luktar dem like konstigt, en lätt unken doft. Men den är inte alls bestående utan försvinner så fort makeupen är lagd. Jag vet, det är trist. Jag vet. Men fördelen med oparfymerat i ansiktet överväger ändå, håll det i minnet.

apoliva
Sedan gillar jag också det totalt humorlösa i att döpa produkter till superseriösa namn som “Mörkröd” och “Ljusrosa“. Tyder på läkare i klanderfri vit rock och fula glasögon.

En glad överraskning är också ögonbrynspennorna. De kostar blott 129 kr och är mjuka som smör. Är man en person som hellre gillar skarpa, torra ögonbrynspennor som man med absolut precision kan fylla i strån med så kan man ju tänka ett varv till, eller lägga pennan i kylen, men om man som jag kan gilla att riktig kräma på ibland i jakten på de perfekta Lady Mary-brynen (seriöst!) så är denna penna en ny bästa vän. Dessutom är borsten på andra sidan pennan suverän, en mjukare penselliknande sak.

Jag gillar ju Apoteket ändå. Stadiga, rejäla saker. Om man ska fortsätta Downton Abbey-drömmen så motsvarar deras produkter Ms. Hughes, tycker jag. Och hon har alltid varit en favorit i sin nyktra redighet.

Etiketter None

En kommentar till “Apoteket med i leken”

  1. Frida
    on Feb 5th, 2017
    @ 8:18 pm

    Mmmmmm dina recensioner känns alltid betryggande och pålitliga. HErRRRrrrEgud vad snygg Annahita är på bilden förresten (alltså jo det är hon ju alltid men ni förstår vad jag menar).

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen