Fifty Scents

Då var man igång!

 

Då så gott folk! Då var vi igång igen. Efter en del stillastående, stå och trampa och så vidare. Vi kör egen domän nu, och därmed fortsätter vi hålla frihetens flagga högt.

Jag är fortfarande i Kalifornien men åker hem till Sverige igen om två veckor, det känns vemodigt. Huden mår så mycket bättre här. Håret måste tvättas oftare (fukten och värmen) men huden mår bra av att vara ute, minimalt med hudvård (eftersom jag är på någon slags “resande fot”) och maximalt med sömn.

Jag läser en intervju med Victoria Beckham på ett plan till Phoenix i Arizonaöknen. Hon säger att den största komplimang hon fått, inom modevärlden då får man anta, är när Tom Ford sprang på henne på Heathrow och sa att han inte ens tänker på henne som “den där personen”, längre.
Han syftade på Posh Spice.

VB fortsätter: “Han sa att det är som om vi är två helt olika personer”.

Varför är det en komplimang? Det är ju inte som om hon gjort något kriminellt och vill avskärma sig? Och det är väl bara nice att se att man kan hålla stilen från ung till mogen, med några tabbar däremellan kanske som vi alla gör? Jag blev illa berörd när jag läste det, att hans förnekande av hennes tidigare liv skulle vara den ultimata komplimangen.

Jag har länge varit intresserad av Posh. Eller Victoria. Sedan jag läste om hennes och Davids supersuperkitchiga bröllop med levande duvor som släpptes upp mot skyn och att de själva satt på varsin tron vid bröllopsmiddagen. Då tänkte jag att det kanske finns någon härligt skön sleazy svenne i henne, vilket man kan ana hos David också med fotbollsfrisyrer, slitna jeans, läderarmband och whatnot. Och detta gjorde mig glad.

Jag ser henne som en slags Anna Wintour, som kommit på styrkan i att ha persona, och att göra sig själv hemlig, mystisk och onåbar. Jag kommer på mig själv med att hoppas att de båda har värme och kärlek i sina liv. Det tror jag att de har, i alla fall VB. Från sina fyra barn om inte annat.

Nu ska VB göra lite fler produkter i samarbete med Estée Lauder. Hon gjorde några för ett par år sedan och de är superfina, som en liten stöld från just Tom Ford. Liknar de inte varandra lite, i förpackning och uttryck sett? Så är ju Tom Ford gammal Lauder-alumni också iofs…

Nu kommer fler produkter i kollektionen och i en intervju med Vogue läser jag detta, på tal om att ett läppstift heter Nude Spice:

“It’s a little tongue-in-cheek nod to my days as Posh Spice of course, but it’s also tied in to the theme of the whole collection – these rich and sumptuous spice-inspired shades of amber and saffron,” she said. “I think there are some beauty ‘looks’ that people associate with me – a smoky eye, a pale lip – so it was important that we spent time fine-tuning until we had an authentic-feeling product.”

Okej, det hon säger här är ju helt begripligt: hennes sotade ögon, bronziga hy och nude lips är ju hennes signum så självklart ska den typen av produkter in i kollektionen. Absolut. Och har även tidigare funnits med.
Men när hon också säger att det är en liten nick till hennes forna dagar som Posh så läser i alla fall jag in det som att det är en och samma person, inte två olika som Ford var så vänlig att försöka få det till. Även som Posh var ju just denna look hennes signum?

Jaja, hur som helst älskar jag hennes look. Hon har ändå alltid varit sann sitt uttryck: sträva mot posh, sträva mot stadig blick och sammanbiten min. Inte le. Varför le? Känner inte för att le.

Victoria – du gör vad du vill. Det vet du.

 

<3

Etiketter None

En kommentar till “Då var man igång!”

 1. Lovisa
  on Mar 23rd, 2017
  @ 2:36 pm

  Hej!
  Kul med egen sida – lycka till 🙂 Jag fortsätter följa.

  Tips; Lyssna på Desert Island Disc med David Beckham på BBC. Då får man känslan av att det finns mycket kärlek mellan dem båda!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen