Fifty Scents

Primärt primers

Det fanns en tid, minns ni den, när det inte fanns primers för ögonskuggor? Jag minns inte den tiden med glädje, ögonskuggan som stannade i lockets veck.

Idag finns underbara primers från till exempel Nars, Urban Decay och – för all del – Lumene. Men jag har också länge slagit ett slag för cremeögonskuggan som ett alternativ till primer. De är lättarbetade och enkla att använda även utan en borste tillhands. De håller dessutom svinlänge, hela dagen skulle jag säga. Räcker att ha cremeögonskuggan oftast, ingen extra primer behövs.

Men ibland funkar också det omvända – en primer som inte kräver en ögonskugga. Urban Decays primer Sin är skimrande och funkar på egen hand, om man bara vill ha lite glow på ögonlocket.Sigma Beauty
går steget längre med sina färgade primers. Märket är mest känt för sina borstar, och det gör de rätt i. Fina borstar för alla tillfällen och åtskilliga tillbehör, särskilt när det kommer till rengöring av borstarna.

Deras primers finns i bara färgade versioner och av dem är Composed den enda som verkligen är någonting att ha. De andra är antingen (för) rosa eller (för) orange.
Composed, däremot, är en vacker brun färg som inte behöver något komplement i form av puderskugga. Den är bra pigmenterad eftersom den är byggbar, man kan intensifiera eller nöja sig med en lager (det gör jag). Billig dessutom, mellan 85-139 kr. Den saknar skimmer, ligger fint på locket absolut hela dagen. Jag lägger på den med P84 Precision Angled-borsten som är heeeelt magisk (kolla kitet här, lifesavers!). Den ska väl egentligen användas till concealer etc men vaddå, en primer kan fungera liknande?

Dessutom extra bonus att Composed, trots sin färg ändå, ser oerhört naturlig ut på ett “Jag vaknade så här i morse”-sätt. Har fått fler än en “du som skriver om skönhet – du använder ju typ ingen makeup?” när jag haft enbart Composed och mascara på.

Sen är det så behagligt att den är mer eller mindre vattenfast. Även om det inte känns så nu så kommer sommaren snart och då vill man minimera allt som har med makeup att göra.

Etiketter None

2 kommentarer till “Primärt primers”

 1. Moa
  on Mar 31st, 2017
  @ 3:23 pm

  Halloj! Får man önska ett inlägg? I så fall skulle det vara superkul om du ville tipsa vidare om cremeögonskuggor, gärna både matta och skimrande!
  Xoxo

 2. Rebecca
  on Mar 31st, 2017
  @ 6:00 pm

  Så kul med en egen blogg! Ser alltid fram emot att läsa dina texter, de är så välskrivna. Kan man få önska att bloggen går att följa via Bloglovin?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen