Fifty Scents

I do!(?)

Först tänker jag att liljekonvaljen har ersatt rosen nu, som den mest romantiska blomdoften. Rosor som romantisk gest och som romantisk doft är förlegat. Fram med L.I.L.Y. från Stella McCartney och Diorissimo.
Detta är min första tanke när jag testar Yes, I do från Etat Libre d’Orange.
Men doften är inte bara blommig, det finns något lite lurkigare här också. Och det kan man väl vänta från ELDO, om det ine är så att de velat göra en fin, romantisk bröllopsdoft. Yes, I do är ett underbart namn på en doft och flaskans rosa är så vacker.
Men sedan ser jag ju att den heter “Don’t get me wrong baby. Yes, I do” och då är allt begripligt igen.

I vanlig ordning nöjer man sig inte med ett perspektiv, ett enda narrativ eller en enda självklarhet. Precis som Divin’ Enfant (“Det gudomliga barnet”) handlar om både bebisen som det mest fantastiska som finns och hur jobbig en bebis kan vara (översatt i doft: barnpuder och ciggdoft, för de där sena kvällarna då man inte kan sova) så handlar denna doft om ljuv romantik och kärlek fast med någon hemlighet eller tveksamma känslor någonstans där inunder.

Det finns musk med i bilden, till exempel. Och torr apelsinblomma som lutar åt den där “en dag över tiden”-blomdoften som kan drabba ens vardagsrum ibland när man fått en fin bukett.

Sedan läser jag dessvärre ELDOs svinjobbiga copytext för parfymen. Här finns en översatt version från franskan. Medan man på engelska versionen på hemsidan valt en något mildare men fortfarande värdelös version. Men man får väl ha i åtanke att deras affärsidé är att vara PROVOKATIVA och det är väl endast det som också kan ursäkta att man precis tagit fram en mörk, lite läskig men också faktiskt rätt lockande doft till sadisten Marquise de Sades ära. Här är hyllningstexten.

Ja, diskussionen kring konstnären och verket är såklart gammal som gatan. får man gilla TS Eliot fast han var ett as och fick sin fru inspärrad på sinnessjukhus? Får man se Woody Allen-filmer nu när det finns starka skäl att tro att han antastat barn? Och får man tycka att Chinatown är ett mästerverk (som jag gör) fast den är regisserad av en pedofil som erkänt att han drogat och analt våldtagit en 13-åring?

Ja, nu är ju inte ELDO på samma nivå såklart, ingen har begått ett brott här. Copytexten försöker bara provocera genom att måla upp en tröttsam bild av en ung flicka som utför oralsex i en bi. Suck. Men varför, though?

Etiketter None

4 kommentarer till “I do!(?)”

 1. Linn
  on Apr 12th, 2017
  @ 11:16 am

  Hej!

  Får man önska ett inlägg? Skulle vilja hitta tips på foundations som är ganska täckande och som inte innehåller parfym eller nått irriterande. Och som funkar för ganska fet blandhy. Jag har väldigt känslig hy samtidigt som jag har en hel del gamla acneärrsgropar som behöver rätt bra täckning och även stora porer som jag gärna vill sudda ut. Mineralpuder funkar men gillar mest flytande foundation. Kör nu by terry och sist Chanel, båda bra men lite för irriterande – kliar och blir irriterad.

  Vad använder du för nått?

  Och tack för två bra bloggar! Hängiven läsare i många år!

  Linn

 2. Kattis
  on Apr 12th, 2017
  @ 11:20 am

  Får jag tipsa om Diorskin nude air?! Bästa ever! Har samma dilemma som dig men den löser allt ????

 3. Linn
  on Apr 12th, 2017
  @ 8:50 pm

  Åh tack för tipset! Den ska jag genast testa!
  Linn

 4. Monika
  on Apr 15th, 2017
  @ 3:53 pm

  Hallu! Vad tycker du om Nars x Charlotte Gainsbourg? Jag tycker hon är vackrare utan smink och hon verkar ju inte vara den som sminkar sig så mkt så jag blev förvånad när jag hörde om samarbetet måste jag säga, men jag är hemskt nyfiken att höra dina tankar!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen