Fifty Scents

Beauty Pie

Marcia Kilgore verkar vara en riktig entreprenör. Enligt storytellingen började hon ge sina kursare ansiktsbehandlingar och det var så Bliss startades. Det blev salong och unika behandlingar och produkter. Märket blev globalt och såldes vidare.
Kilgore ligger också bakom Soap & Glory som använde sig av retroliknande förpackningar och stilrent färgschema i rosa och ljusgult.

Hennes nya grej är Beauty Pie. Jag har inga egna erfarenheter av märket men så här är idén: man betalar 10 dollar i månaden eller 120 dollar om året (finns i USA och Storbritannien för tillfället). Därefter får man tillgång till vansinneslåga priser på produkter, både inom hudvård och makeup. Och med vansinneslåga menar jag alltså tjugo kronor för läppstift, femton för eyeliner och så vidare.

Kilgore säger att idén med Beauty Pie är att vara transparent, hon listar alla ingredienser och hon har låga priser för att demonstrera hur mycket man vanligtvis lägger på, för marknadsföring, snygga förpackningar, lyxkänsla och allt annat. Hon skriver att förpackningarna är lätta – kunder reagerar på det – för att hon valt enklast möjliga plast och inte tunga metallkorkar eller flaskor av tungt glas eller liknande som kan ge intrycket av en dyrare produkt.

Jag har som sagt inte testat själv. När jag skummar igenom några produkter på hudvårdssidan ser jag att vissa innehåller parfym vilket alltid är irriterande. Men till exempel läppstiften verkar inte innehålla något sådant, inte heller cykliska silikoner eller något annat som kan vara dubiöst.
Färgerna på produkterna verkar fina, i synnerhet läppstiften som finns i både glansiga och matta. Kollektionen är stor och tydligen ska den bli ännu större också inom kort. Ändå nyfiken.

Etiketter None

En kommentar till “Beauty Pie”

  1. Petra
    on May 13th, 2017
    @ 7:34 pm

    Hej, jag har läst din blogg i evigheters evighet men tror att detta är första gången jag skriver. Jag undrar om du kan hjälpa mig, jag har länge använt lätta blommiga dofter, oftast från Marc Jacobs (Daisy eau so fresh och oh(?) lola framför allt. Men nu börjar jag känna att jag måste vidare, är ju för bövelen vuxen nu, 35 år med två barn och jag behöver en doft därefter. Vad ska jag köpa? Jag gillar lätta blommiga men vill lukta vuxen och inte tonåring. Snälla, hjääälp!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen