Fifty Scents

Packa Laura Merciers packsäck

Inget är mer sanningens minut än när man ska packa resväskan. Vilka skönhetsprodukter tar sig igenom nålsögat? Vilka är värda att släpa med sig till andra sidan jordklotet och vilka får stanna där de är?
Sommaren är verkligen en sanningens tid för beautyrutinen.

En av de produkter som tveklöst följer med är primern Radiance från Laura Mercier. Jag vet inte med er men sommaren, för mig, handlar om less is more. Man vill ut, man vill bada. Man vill göra ett minimum för att orka maximum. Jag älskar också bara ansikten på sommaren. Skinande kinder, glansiga läppar och hår i höga hästsvansar. Jag är Bruce Springsteen på det viset.

Laura Mercier är ju bra på primers och på foundations, hennes ledord är “the perfect canvas” och så vidare. Jag tycker att stjärnprodukten i hennes foundationkollektion är tinted moisturizer, som ger den där lätt täckande effekten utan tillskymmelse till torra spår eller annat störigt.

Hon har en knippe primers för olika ändamål (oljefri, fuktgivande…). Jag gillar Radiance för att den känns så somrig. Vid första påstrykningen tänker man att hela ansiktet skiner och skimrar i lätt guld. Men den här inte helt önskvärda effekten lägger sig snabbt och kvar blir det där odefinierbara glowet som kan komma från en dag i solen eller så kommer det från att man äter morötter och gör yoga varje dag och är en superlyckad person. Eller så har man Radiance på huden.

Jag gillar att Radiance är i stort sett allt jag behöver använda de dagarna då jag bara kastar ned lite grejer i en väska, tar på mig hatt och solglasögon och åker till stranden. Lite mascara (vattenfast) och några drag med vattenfast ögonskugga från By Terry.
Just nu håller jag på att packar resväskan, just den här stranden och just de dagarna är över för den här gången eftersom jag åker hem till Sverige i morgon. Jag försöker att inte översköljas av varken känslor eller vemod men ledsamt och vemodigt är det ju.

Jag häller ut alla mina beautyprodukter på bordet och sorterar dem. Lämna, packa. Stanna här, ta med. En ritual.

Jag tror på Glossiers filosofi med “Skincare first, makeup optional.” Självklart använder jag makeup varje dag men mer eller mindre. Att ha mindre får mig ibland att känna mig Californien-fräsch, så den kommer med hem också av den anledningen.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen