Fifty Scents

This just in!

Kollar på House of Cards och ser att Claire Underwood lite okaraktäristiskt bär Penhaligon’s. Den gröna är Lily of the Valley (som ju alltså doftar liljekonvalj) och den rosa är Elizabethan Rose. Två mesiga val för her ladyness. Nog för att hon i ämbetet måste klä sig elegant och sharp men nog kan hon väl kosta på sig att ZING-a lite med doftvalen?

Etiketter None

4 kommentarer till “This just in!”

 1. Emilie
  on Jul 17th, 2017
  @ 9:10 am

  Det skulle kunna vara ett medvetet val, lite ulv i fårakläder-style! Tänker att Lily of the Valley skulle kunna funka pga liljekonvalj är ju en rätt skarp och kall blomma samtidigt som den är söt och älskansvärd. Elizabethean Rose luktar dock chintzbeklädd engelsk bed & breakfast, vilket jag personligen älskar, men det känns lite out of character för Claire Underwood. Kanske om en tänker att det kanske skulle kunna vara en nostalgisk doft för henne, typ något hennes ladylike southern belle-morsa eller mormor kunde haft?

  Eller så tyckte rekvisita/scenografipersonen bara att det var snygga flaskor.

  Ser ut att vara en flaska av Sisleys svindyra rosolja på brickan också.

 2. Ida
  on Jul 27th, 2017
  @ 7:59 am

  Apropå “bitchiga” parfymer, så skulle jag vilja höra din åsikt om Chanel No 19. Jag har EdP versionen, och jag älskar den! För mig är det en varm, mysig doft, inte mesig och skygg, absolut inte, men vänlig. Men så läser jag beskrivningar av den som en iskall grön bitch, och blir alldeles förvirrad. Är det liksom min näsa som gör andra associationer är andra, eller har jag helt fel uppfattning om mig själv (dvs ser jag mig själv som mysig och vänlig helt felaktigt)? Missförstå mig inte, jag ser inget fel i något av det, men jag blir väldigt nyfiken! Vad associerar du till?

 3. Ida
  on Jul 27th, 2017
  @ 9:20 am

  Eller har den blivit omformulerad och jag har en ny och “mesig” revision?

 4. Storm
  on Aug 13th, 2017
  @ 11:31 am

  Long time listener, first time caller – har läst din blogg jättelänge men aldrig kommenterat. Efter flera år av letande hittade jag tillslut “min parfym”, Oliver Peoples från Byredo, men pang-boom slutade den tillverkas. Har du någon idé om vilken parfym som skulle kunna likna Oliver Peoples, eller någon som skulle kunna vara en naturlig uppföljare på den? Har frågat på dom ställen där Byredo säljs, men fått något halvengagerat svar om att man kan blanda två standarddofter från dem. Skulle vara jättekul att höra vad du tycker!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen