Fifty Scents

Fenty Beauty by Rihanna

Igår lanserades Fenty Beauty by Rihanna under mycket hysch-hysch. Redan i somras kontaktades jag av en PR-byrå som visade mig produkterna men bara efter att jag skrivit på ett embargo. Produkterna visades sedan under en andaktsfull se-men-inte-röra-stämning vilket också spädde på min skepsis. Jag gillade att priserna är okej och att produkterna finns i många nyanser (inte bara kritvit hy osv) och att de lever i magnethylsor som hakar i varandra. Praktiskt i både handväska och på sminkbordet.

Stor emfas på highlighters, det var nästan väntat. Jag är ingen Rihanna-konnässör, långt ifrån, men att det skulle finnas med highlighters i kollektionen var den minsta överraskningen. Det verkar helt enkelt vara hennes grej och sminksignum.
Jag hade varit långt mycket mer entusiastisk om det hela inte var så  pr-styrt. Nu är det vanligare i USA än här och så vidare men det smyger sig ändå in oftare och oftare, särskilt ny när det rör sig om ett amerikanskt märke. Jag reagerar med att bli ljummen. Nu är det väl inte Rihannas fel personligen men det är också trist att man med sloganen “för kvinnor överallt”, en altruistisk och inkluderande fras, håller lanseringen så hårt att den spricker. Det är fler än jag som reagerat på det.

Men ska jag recensera produkterna – den lilla erfarenhet jag har av dem nu – så skulle jag säga att de trycker på multifunktionalitet och har några riktigt stjärnprodukter i kollektionen. En fin primer som verkligen ger dewy skin och roliga multisticks att ha som ögonskugga eller rouge. Primern innehåller en stor mängd silikoner och en liten men ändå existerande mängd parfym, för den som bryr sig om sådant (jag). Faktum är att i stort sett alla produkter innehåller parfym vilket stör mig. Men hey, highlightern och primern är nice.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen