Fifty Scents

Hårkärlek

Varför älskar man att gå till frisören? Jag älskar det i alla fall. Dels är det ju för att någon snyggar till en, tar hand om en och ser till detaljer. Men någonstans finns också en förhoppning om att denna någon – frisören – ska se någonting hos en som ingen sett förut. Ett snitt, ett par klipp, en stajling eller en ny bena som ska ta fram ens allra, allra bästa jag.
Man hoppas på en förbättring med andra ord.

En sådan fick jag faktiskt av hårstylisten David Glover som fick göra vad han ville med mitt spikraka babyhår. Han var här på besök för att lobba för hårvårdsserien Martinsson King som har som usp att man själv blandar till vad man behöver i schampot och balsamet utifrån behov. Lite extra fukt, lite extra volym. Vad man nu behöver.

Föga förvånande valde David “volym” till mig. Allt annat hade förvånat mig. Han tog några hårtestar mellan fingrarna och det kändes som om han var en biolog som undersökte ringarna på ett träd. Han kunde utläsa när jag färgade sist, vad jag färgade med och hur jag brukar ta hand om mitt hår. Jag kände att denna man kan man inte ljuga för och säga “jag använder inpackningar varje vecka” eller något liknande. Respekt.

Tar ni med er bilder från tidningar till frisören? Jag har gjort det och känt mig som en nolla varenda gång. Jag vet att jag inte ser ut som Jennifer Aniston, men jag gillar nyansen på hennes hår.
Lönlöst, jag får ändå för mig att frisören tänker “Åh gud ännu en som tror att jag kan trolla.”

Jaja. David Glover sken upp lite när jag sa att mitt hår alltid var platt och att volym är ouppnåeligt. Jag använde det ordet. Jag sa unachievable (han är från Australien). Han upprepade ordet som en fråga, fick göra vad han ville, tvättade mitt hår och åstadkom detta utan att använda någon stylingprodukt bara en locktång. Respekt igen.

Etiketter None

2 kommentarer till “Hårkärlek”

 1. Anna
  on Sep 24th, 2017
  @ 9:24 pm

  Fin du blev! Du sätter precis fingret på drömmen om ett frisörbesök. Det är dags för mig också, för ett tag sedan började det brinna och en del tussar drog jag loss, men någon skillnad på håret såg en inte hehe

 2. Caroline Hainer
  on Sep 25th, 2017
  @ 7:37 am

  Är det inte alltid hoppet man har någonstans i bakhuvudet ändå? Inför ett frisörbesök. Alltid.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen