Fifty Scents

Frågelådan: Dofter!

Hamnar på din sida lite då och då och ofta i rätt gamla inlägg. Jag älskar dofter och blev väldigt intresserad av Guerlains Aqua Allegoria Figue men hittar den icke på nätet, vet du var jag kan hitta den? Bor i Norrland så jag brukar nätshoppa eller handla i Stockholm om jag är dit. Tack för en inspirerande blogg!

Tack själv! Tyvärr nås jag av den icke-bekräftade nyheten att just Figue är tagen ur produktion. Men går man in på Guerlains hemsida så är den, i alla fall för tillfället, inte längre där. Men jag tycker inte att du ska misströsta. Dels finns goda chanser att hitta den på i synnerhet brittiska eBay. Jag säger brittiska i första hand därför att där blir portot till Sverige inte lika saftigt (som från USA) och tullen verkar ha mer överseende.
Annars finns många andra fina fikondofter som Diptyques Philosykos, L’Artisan Premier Figuier eller – om du vill friska upp ytterligare – Acqua di Parmas Fico di Amalfi som toppas av en mild citrus. Som du säkert redan vet är Guerlains Allegoria-serie lite lättare dofter, jämfört med deras huvudserie så då kanske det sistnämnda förslaget här mer överensstämmer med en doft du hade tänkt dig? Jag tipsar också, som ett litet PS, om Diptyques doftljus Figuer som kan ge lite fikondoft i hemmet.

En annan grej, ditt inlägg om fukt var toppen! Jag har köpt fuktkrämen från First Aid Beauty och älskar den. Men vilken olja är det du använder för att kapsla in fukten?

Jag föredrar marulaolja men nyponfröolja är också bra. Just nyponfröoljan har egenskaper som passar både trötta och glåmiga och de med tendenser till acne. Tricket är att välja en torr olja till ansiktet. Visst kan du smörja med en fetare jojobaolja om du har lust, oljornas fördel är att de mjukgör och att de stänger in fukt (och även tar ned den i huden) men just i ansiktet och till natten har fetare oljor vissa nackdelar, inte minst som att oljan kladdar av sig på kudden.
Mandeloljan är mild, halvfet och passar därför till torr vinterhud. Arganoljan är också fet, det är därför den varit på modet att ha i håret ett bra tag nu. Bra ansiktsoljor men till natten skulle jag kanske välja en torrare, som nyponfrö.

Etiketter None

3 kommentarer till “Frågelådan: Dofter!”

 1. Kattis
  on Sep 28th, 2017
  @ 11:03 am

  Fin du blev i håret i tidigare inlägg!

  Kan du tipsa om vilken nyponfröolja? Finns massa därute.

 2. Johanna
  on Oct 13th, 2017
  @ 6:25 am

  Hade inte du en e-postadress där man kunde skicka in frågor förut…?
  Älskar din blogg:)!

 3. Caroline Hainer
  on Oct 13th, 2017
  @ 4:43 pm

  Johanna! Jo! caroline[at]hainer.se
  Jag har uppdaterat den infom på “om mig”-sidan. Tack för att du påminde!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen