Fifty Scents

FU DKNY

Nog för att jag alltid tyckt att DKNYs äpplen varit lika menlösa som hennes kläder, men nu blir det bojkott här på bloggen. Som om jag skulle skriva om DKNY över huvud taget men så här får man inte bete sig. Om man inte är en okunnig, ignorant jävel som är för kär i pengar och för rädd för allt annat.
Donna Karan går alltså ut och fördömer de kvinnor som anklagar mediamodulen Harvey Weinstein för sexbrott. Märk nu att hon inte fördömer Weinstein (han beskriver hon som trevlig) och inte heller säger något i stil med “det är bara anklagelser än så länge, inga bevis bla bla bla” utan tvärtom, hon accepterar att dessa anklagelser är sanna men inte Weinsteins aktiva roll i det hela. Istället är det kvinnorna som kan ha “bett om det”.
Påminner om Cecilia Hagens krönika där hon menar att vi inte ska vara så snabba på att döma Nigella Lawsons dåvarande make som fångas på bild när han misshandlar henne. “Hon kanske är en riktig satmara, det vet vi ingenting om.”

Det spelar ingen roll.
Det är misshandel.
Det spelar ingen roll.
Det är ett sexualbrott.
Vi kan inte bidra ännu mer till den här hemska kulturen där man håller skyldiga bakom ryggen eftersom de är trevliga eller har pengar eller bjuder på så flotta middagar eller är så bra pappor eller lovande studenter. Det går inte.

Och sen vill jag att alla tar en lång titt på DKNYs egna reklambild. Vad vill den förmedla? Är det ett sexuellt möte eller en situation med en knasig maktbalans? Om man ska tro DKNY själv så är flickan klädd på ett sätt som “ber om det”. Och kläderna står ju designern själv för.

Vore jag återförsäljare av hennes produkter skulle jag bryta samarbetet.

Etiketter None

4 kommentarer till “FU DKNY”

 1. Kajsa
  on Oct 10th, 2017
  @ 4:41 pm

  Hear hear, vidrigt uttalande! Och vidriga brott!

 2. l
  on Oct 11th, 2017
  @ 6:34 pm

  Ja, vidrigt är vad det är. Det här synsättet, att det skulle vara kvinnans fel, finns t.o.m. med i obligatorisk kurslitteratur (!!) på sjuksköterskeprogrammet vid Karolinska Institutet (i alla fall 2006, jag vet inte om de har tagit bort boken från den obligatoriska kurslitteraturen), i Johan Cullbergs Dynamisk psykiatri i teori och praktik. Citat från boken: “Som regel söker sig inte kvinnan till misshandeln, än mindre önskar den. Men ofta har hon sitt delansvar för upptrappningen.” och “Båda parter måste ta på sig ansvaret för att de varit involverade: den ena
  parten för att han slog, den andra parten för att hon låtit sig bli slagen
  utan att lämna förhållandet. “

 3. Emma
  on Oct 11th, 2017
  @ 8:05 pm

  Minns också den vidriga krönikan av Hagen och förundras över att inte fler reagerade på den när det begav sig.

 4. Caroline Hainer
  on Oct 12th, 2017
  @ 7:31 am

  WTF?! W the actual F?! Både till I:s totalt blodisande info om utbildningstext (!!!) och Emmas mycket riktiga konstaterande. WTF, folk?!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen