Fifty Scents

Stora bareMinerals-inlägget

bareMinerals minns jag under tidigt 2000-tal när jag gick till disken på Åhléns och bad att få köpa deras mineralfoundation. När expediten visade mig en burk puder fattade jag ingenting. Det måste synts på mig för hon sa “Många reagerar precis som du”.
Idag är mineralpuder, alltså foundation i puderform, inga konstigheter. Men det fanns en tid då kabukiborste, “swirl and tap” och “buffering” var nya, häftiga makup-termer.

bare Minerals grundades så tidigt som 1976 och måste ses som de första stora på mineralsminkmarknaden. Då hette de Bare Escentuals, de blev bareMinerals 1995. Idag har de både flytande foundation, färgade dagkrämer och allt däremellan. Samt en imponerande samling makeup-produkter.
Sedan Shiseido köpte bolaget 2010 verkar stora fokusen varit makeup i nude-färger, från foundation till ögonskugga och läppstift. Nudes! Och det går väl på något sätt bra ihop med tanken på “naturligare” makeup dvs mineralfoundation. Till exempel gjorde man en megasatsning med imponerande Gen Nude, en kollektion med bra läpprodukter med fyra olika finish. Självklart i alla möjliga nudefärger – 60 stycken totalt. Så nog vill man gärna etablera sig som specialisten på nudes och hudtoner. Själv gillar jag Pop of Passion, det krämigaste färgade läppbalsamet på marknaden, med imponerande fina nyanser.

Jag vill slå ett slag för två stora favoriter från bareMinerals som jag verkligen rekommenderar. Det första hör då helt logiskt till kategorin hud. Deras färgade dagcreme Complexion Rescue är mer lätt foundation än fuktcreme, om man ska vara ärlig. Den är inte heltäckande (men det är heller inget den utlovar) utan mer bara färgutjämnande. För den som har något den vill täcka över krävs tjockare grejer. Men vill man, som jag, ibland bara ha något lätt, något som jämnar till är denna bra (om än inte lika bra som Laura Merciers Tinted Moisturizer).
Sedan älskar ju jag när produkter är parfymfria (ja!). Här får man också lite skimmer, om än oerhört diskret. Ingen behöver oroa sig för glitter eller pärlemo. Bara glow. Den som tenderar att vara torr i ansiktet kan tyvärr uppleva att den kakar sig.

Den andra produkten jag kramar lyckligt varje dag är 5-in-1 BB Advanced Performance Cream Eyeshadow. Jobbigt långt namn men å andra sidan en helt korrekt titel, denna underbara produkt är inte bara en cremeskugga utan också en hårt sittande, välpigmenterad och täckande primer för ögonlocket. Jag har den neutrala (igen: nude!) nyansen Camel. Allt jag toppar den med – matt skugga, skimrande skugga – sitter kvar hela dagen. Inte bara det, när 5-in-1 torkat är det mycket lätt att applicera torr skugga ovanpå. Jag blir så glad när jag hittar bra primers. Jag gillar Urban Decays klassiker men hoppar till av glädje varje gång jag hittar en likvärdig. det är denna och på sätt och vis mer därtill eftersom den har färg och är täckande också.

Stora lanseringen nu annars är barePro, deras nya flytande foundation som också kommer i jättejättemånga nyanser (30 st). Den verkar oerhört lätt och fin, jag ska återkomma när jag bekantat mig mer med den. Men visst blir man glad när man hittar märken som levererar mer än en stjärnprodukt? Här finns ändå en hel del att ta av – nudeläppstiften, foundations och ögonskugga/primer. Synd bara att priserna ligger och nosar på gränsen till tråkigt dyrt.

Etiketter None

En kommentar till “Stora bareMinerals-inlägget”

  1. vera
    on Oct 17th, 2017
    @ 6:51 pm

    Hej, jag gillar blommiga parfymer (har haft Chloe i många år, men känns tråkigt att det är en parfym som så många har) men är sugen på en lite tyngre doft. Jag är känslig för när det blir för sött och gillar inte tvåliga dofter. Jag älskar doften av syren, liljekonvalj, ros och barr/trä. Har du något tips? <3

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen