Fifty Scents

Frågelådan: Kakao, cykliska silikoner PTR-panik

Jag älskar också Glycolic acid 10% från Peter Thomas Roth, men vad ska man använda nu när den verkat ha utgått? Konstigt ändå att en så populär kräm tas bort. Vet du om det finns någon ersättare eller likvärdig produkt från annat märke?

Detta var så alarmerande uppgifter för mig att jag var tvungen att gå direkt till källan: svenska distributörerna. De säger så här: “Vi kommer ta in Glycolic-serien till hösten då ska den vara godkänd enligt EU-standard. Så den försvinner inte kommer kanske vara lite svår att få tag i fram tills hösten bara.”
Om detta kommer att innebära en nyformulering av produkten eller om det är EU-lagarna som justeras väntar jag på svar på. Men gissar på det förstnämnda.

Jag har haft många goda år med Helena Rubinsteins Magic Concealer, men har liksom du börjat få dubier kring cykliska silikoner. Vill dock ogärna leva utan flytande concealer av typen Magic Concealer eller Touche Éclat – mellantäckande, smidig och förlåtande för området kring ögonen. Finns det överhuvudtaget jämförbara alternativ utan cykliska silikoner, eller ska ska jag fortsätta leva farligt?

Ja du. Det blir i slutändan en personlig fråga om livsval och skönhetsfilosofi. Å ena sidan, å andra sidan…Apoteket säger ju att vi inte ska ha cykliska silikoner alls. Av hälsoskäl men också av miljöskäl. Två tungt vägande skäl kan man tycka.
I USA ser man ingen anledning till oro, i Sverige har kemister sagt att visst kan man vara försiktig men det finns ingen anledning att ha panik. Och så vidare. Du ställer en relevant fråga: leva med dubier eller inte? Och det finns ju en anledning till att man använder de cykliska silikonerna, de glider fint och ger det där silkiga resultatet.
Too Faced Born this way innehåller silikoner men inte cykliska. Good enough? BareMinerals Stroke of Light är silikonfri. De kan vara värda att testa. Detsamma gäller Cliniques Airbrush concealer som i textur nog mest liknar det du eftersöker. Jag skulle kanske råda dig till att undersöka dessa alternativ innan du helt bestämmer dig. Lycka till och återkom gärna!

Jag letar efter vanilj med lite kakao i. Inte för sött eller tungt. Har ett prov på Van Cleef & Arpels Vanille Orchidée som jag gillar mycket. Men det är någonting som stoppar mig från att köpa en stor flaska (inte bara priset..). Kanske lite för ofarlig, trygg..? Testade Tom Fords Tobacco Vanille den är ok. En stund. Blir för mycket av allt. Kanske får det bli Vanille Orchidée men vill ändå höra med dig så jag inte missar något!

Jag tackar för förtroendet! Först vill jag säga att om något hindrar dig från att köpa en parfym så finns det ett skäl. Det är inte helt rätt.
Just det här med stora, dyra parfymer kan ju också få mig sig en känsla av plikt, att de ska användas. Då måste det ju ske med glädje.
Med det sagt vill jag börja med att rekommendera just en stor och dyr flaska (förlåt!). Bor du i Stockholm så gå till NK och be att få prova två parfymer från Bond No. 9 som de, i alla fall sist jag var inne, har bakom disk: New Haarlem och I love New York for All. Båda har vackra kakaoackord på ett icke-gourmandigt vis.
Är det däremot åt det gourmandiga du vill (utan att det måste bli chokladpralin av det hela) så har Comptoir Sud Pacifique en del roliga dofter. Utfärdar en liten, liten varning för att de kan dra åt det sliskiga hållet men skulle ändå tipsa om en liten provdoftning. Den jag tänker på i synnerhet är Amour de Cacao. Nu är de tyvärr svåra att få tag på i Sverige men ha det i åtanke om du besöker Sverige eller om du vill beställa ett doftprov från tex The Perfumed Court. Det finns trots allt något spännande i att prova helt nya spår.
Slutligen så tyckte jag själv att jag hittade en massa spår av just kakao och vanilj i Rebelle från Rihanna. Jag vet, kanske inte en flaska man vill ha på nattduksbordet men testa? För skojs skull?

Etiketter None

En kommentar till “Frågelådan: Kakao, cykliska silikoner PTR-panik”

  1. Maja
    on Nov 21st, 2017
    @ 8:33 am

    Du beskriver dofter så fint! och ger många bra tips så jag tänkte också fråga.
    Jag avskyr allt vad mysk, amber, vetiver, trä heter. Kort och gott alla basnoter i 99% av alla parfymer. Jag vill bara dofta mjukt och fräscht som en gräddig bodylotion. Finns det sådana parfymer? inte massa blommor heller tack.. lite hermes eau merveille bleue utan amber och patchouli. Light blue i toppen är fin 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen