Fifty Scents

Julkalenderns tid

Jag har alltid älskat julen. Inte så mycket julen själv utan tiden innan, förberedelserna och förväntningarna. I mitt huvud har jag alltid sett den romantiserade amerikanska julen – öppen brasa, många gäster, vackert inslagna paket och en doft av kanel i luften.
Oklart varför eftersom just den bilden varit – och är – hyfsat ouppnåelig. Inte minst för att min familj är och har alltid varit superliten.

När mormor levde fick jag varje år, ända upp i vuxen ålder, ett datumljus. Ni vet, ett sånt man bränner lite varje dag från 1 dec till 24:e. Jag uppskattar ritualer, i synnerhet kring jul. Och något jag kan sakna är just en kalender, eller något ritualiserat som gäller ända fram till jul.

Lyckan är då stor när man men suktande blick ögnar igenom årets skörd av fabulösa adventskalendrar.

Den här från NYX till exempel, för 641 kr (värde 1500) med bara läpprodukter: matta, glansiga och allt däremellan. Jag uppskattar minisize för just smink, det är bra att testa.

Den här från L’Occitane tänker jag mig är en bra present. För någon (som mig) som föredrar mina produkter med så lite påtvingad doft som möjligt är det inte min påse men som present till, säg, mamma är denna oerhört lovande: de klassiska handcremerna, väldoftande duschcremer, schampoon och tvålar. Kostar 499 kr (värde 815 kr).

Sephoras hudvård ger jag i regel inte mycket för men det är skoj med olika sminkgrejer och här får man både och för 475 kr. Stort plus för själva kalendern som är jättefin med rävar och snö.

Om bareMinerals är ditt favoritmärke är detta din kalender. För det sänkta priset 796 kr (värde 3000, sägs det) får man en ministorlek av en produkt i sortimentet varje dag fram till jul. Och varför inte, jag tycker det finns många lyckade saker i sortimentet, bland läpprodukterna inte minst.


Det finns två kategorier i H&Ms skönhetsserie som imponerat stort på mig: läppstiften (sheer) och nagellacken. I den här julkalendern får man en av kategorierna: nagellack. Ett lack om dagen. Men hey, vem har någonsin klagat över för många nagellack? Plus: fritt fram för skämt om att det “lackar mot jul”. Kostar 399 kr.

Essie har en kalender med lack de också. Kostar 699 kr (värde 1300 kr).
För 449 kr kan du bada med en badbomb 24 dagar i rad, från Bomb Cosmetics.
Har du skägg och har som hobby att grooma och trimma och beundra din ansiktsbehåring kan en skäggkalender kanske vara något för dig. 525 kr för en sådan från The Bearded Man.

Gud jul!

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen