Fifty Scents

Amerikansk skönhet

Då och då får jag frågan om vad man kan passa på att handla med sig från USA om man ska dit på besök. Det finns ju alltid något nytt på marknaden och fler och fler märken kommer ju också till Sverige. Därför känns det motiverat med ett nytt inlägg i frågan.

DRUGSTOREFYND
CVS, Rite-Aid och liknande har i regel en massa spännande budgetfynd i hyllorna. Några “safe bets” är varor från Neutrogena, CeraVe och Cetaphil. Där är det svårt att gå helt fel även om jag personligen inte är särskilt förtjust i allmänna favoriten Cetaphil. Det är främst rengöringen som åtnjuter någon slags kultstatus. För egen del tycker jag inte att den gör jobbet särskilt bra men jag vet att jag är i minoritet där. För under hundra kan det ju vara värt att prova…om man är nyfiken.
Neutrogena har utmärkta  dag- och nattkrämer i Healthy Skin-serien, och suveräna solskydd. Kan inte betona detta nog: utmärkta. Även dagkrämerna med solskydd är toppen och kostar under 150/200 kr. Hade jag några go to-märken i drugstoren så skulle jag väl säga Neutrogena och CeraVe. Om jag var helt strandad, saknade allt i hudvårdsväg, hade begränsad budget och behövde något snabbt skulle jag köpa Healthy Skin-serien.

På drugstores hittar man också billiga nagellack. Jag gillar det superkitschiga LA Girl (så bra namn) som har störigt starka färger och kostar under trettio kronor styck. Får aldrig så många komplimanger för mitt nagellack som när jag bär LA Girl. En gång i Paris blev jag till och med stoppad av en man som frågade om det var Chanel. True story!

ELF och NYX är andra drugstorefavoriter hos den stora massan. Numera finns ju NYX i Sverige också men priserna skiljer sig, de är fortfarande nästan gratis här. Läpprodukterna är de man ska satsa på tycker jag, om man är tveksam eller bara nyfiken.

TARGET
Billighetskedjan är alltid värt ett besök. Alltid. Inte bara har de bra grejer i eget namn, de har ett stort skönhetsutbud också. Här finns fullt sortiment av Essie-lack för under tio dollar, egna hyllor med “naturliga” produkter om man är inne på sånt och Sonia Kashuk som i regel är svinbra. Läpprodukterna är toppen, borstarna likaså. Och till sjukt billig penning. Jag menar, ett fullt set – och mer därtill – för 350 kronor.

SEPHORA
Sedan måste jag tyvärr tipsa om mitt favoritmärke. Tyvärr finns det bara i USA och tyvärr är det svindyrt. Finns på Sephora. Men Drunk Elephant är så bra att det gör ont. Det är ett sånt där märke som gör allt jag älskar: satsar på ett fåtal produkter men med potens och kraft, utesluter parfym, doftämnen och alkohol. Jag tillber detta märke. Om produkterna bara kunde ha anständiga priser…men det har de inte, tyvärr. Den billigaste produkten är den lätta fuktgelen B-Hydra som är underbar i varmt väder, som underlagskräm eller som fukt under smörj/olja. Den kostar  52 dollar…
Bäst är AHA-peelingen och C-vitaminen. I synnerhet i kombination. Men tycker man att det är lite väl stor förmögenhet att lägga ut finns de lyckligtvis att köpa i små reseförpackningar/provstorlek.

På Sephora ska man också undersöka Becca och Cover FX för några av de bästa foundationprodukterna på marknaden. Skojar inte. Båda har dessutom utsökta mattande primers. Cover FX har en med salicylsyra för den acnebenägna. Genialisk.

WILDCARDS/POSTORDER/NÄTET
Glossier skeppar ju numera till UK och lite andra länder men dels är de billigare i USA och dels skickar de inte till Sverige. Två bra anledningar att köpa på plats. Andra bra anledningar är: deras prisbelönta Boy brow, en fantastisk ögonbrynsgel och Cloud paint, cream blusher. Ger inte lika mycket för deras hudvård men makeupen är toppen. Prova concealern också – fantastiskt lätt och fin.

Paula’s Choice är ju ett annat go to-märke vad gäller hudvård. Billigare i staterna dessutom OCH man får samples och whatnot. BHA 2% är en stapelvara alla bör ha hemma.

Etiketter None

2 kommentarer till “Amerikansk skönhet”

 1. Felicia
  on Dec 5th, 2017
  @ 5:07 am

  Cover FX finns på Åhléns och Skincity och Becca fins på Sephora 🙂

 2. Caroline Hainer
  on Dec 5th, 2017
  @ 7:56 pm

  Just det- Då åberopar jag “billigare här i USA” och noterar min tillfälliga förvirring.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen