Fifty Scents

Annan skönhet

Det finns så mycket skönhet på Hawaii att det känns naturligt med ett inlägg om…skönhet. Och till alla som orkar hänga med fortfarande trots att inläggen tycks glesare…jag tackar er och tror mig att tänkt klart kring detta. Mitt mål har ju alltid varit matigare inlägg, jag överlåter produktnyheterna och sminkselfies med varm hand åt andra som är bättre på sånt och mer entusiastiska. Varm hand! Jag raljerar inte.
Kanske blir inläggen därför glesare. Men desto mer genomtänkta. Och jag älskar att svara på frågor, de gör mig inspirerad och snabbar alltid på inläggstakten. Så skicka hemskt gärna! caroline[@]hainer.se

Nu till själva inlägget. Eller tanken om inlägget. Efter en vecka på Hawaii är jag såklart röd om näsan, trots solskydd. Här på ön upplyser man gärna gästerna om att många solskydd innehåller kemikalier som dödar korallreven. Och det syns att de är döda, de har tappat färg och är livlösa. Man ser dem så fort man kliver ned i vattnet.
Man erbjuder turisterna helikopterturer. Det är bara det att dels är de miljöovänliga och dels stör de faunan, i synnerhet fåglarna. Så bara genom att vara här och försöka respektera naturen känner jag mig upplyft. Trots att jag på sätt och vis är med i ett dåligt spel, det som heter turism.
Men faktum är att en del av denna turism, som när jag snorklade längs det döda korallrevet och hälsade på exotiska fiskar – gula, självlysande blå, rosa, prickiga – kände jag mig så upplyft. Som att ja, men vaffan, det är klart att detta är essensen av livet. Att se allt man är en del av. Korallrevet är dött. Jag är en del av det. Men här finns också levande, unik och helt bländande vackra fiskar. Och jag är vegetarian. Ett val jag ser en viss konsekvens av. Nej, nej, nej, jag säger inte att jag hade knaprat på exotisk fisk om jag valt att fortsätta äta djur. Men jag hoppas och tror att jag bidrar till ett bättre hav. Om jag dessutom också numera tänker på solskydd utan dödande oxybenzone. Nu upplyser jag även läsare om detta.

En annan sak är ju semesterskönheten. Den jag både gillar och fruktar. Vad ska man packa med sig? Behöver jag alla dessa flaskor?
Nej, det gör du inte.
Jag packar det allra, allra nödvändigaste vilket i stort sett är en enkel rengöringsbalm, kraftigt fuktserum och en reseförpackning solskydd. Ja, jag tog med hårolja också (Moroccan Oil i resestorlek) för min erfarenhet har lärt mig att om man har halvdant balsam på hotellet, eller lever i fuktigt väder, är det en så kallad lifesaver.

Rengöring: Cliniques Take the Day Off, som finns i resestorlek. I alla fall gjorde den det för ett tag sedan. Annars – köp ett kit med reseburkar från TIGER för 35 kronor, balm håller sig!).
Fuktserum: Drunk Elephant B-Hydra.

Jag hade med mig Evy solskydd, som jag tycker är toppen. Mousseformen är smidig, den kladdar inte nämnvärt och håller. Dessutom uppfyller den mitt krav på oparfymerat.
I ansiktet använder jag Prep Step från Bare Minerals. Mest för att den är oparfymerad och säljs i en resevänlig storlek. Finns ju massor med andra bra på marknaden. Nu blev det den, men jag bytte till en lokal korallvänlig sort på Hawaii.

Det jag skulle komma till är att det finns en befrielse i detta, att ta semester också från skönhetsrutinerna. Att skala av, att omvärdera, att strukturera om. Ungefär som en detox, om man är lagd åt det hållet, eller vårstädning om det låter med relaterbart.
Jag var i Miami i en månad för tre år sedan. Det var under den absolut fuktigaste tiden på året, det var minst 80% luftfuktighet varje dag. Att säga att man svettades är alldeles för enkelt uttryckt. Det gick inte att ha smink, det var helt onödigt att tvätta håret. Jag köpte en hatt och investerade i ett lip balm med SPF och så fick det vara bra. Och huden tackade mig. Det var en så fantastisk upptäckt.

Ja, det är ju knappast en unik grej att påstå. Men man förvånas lite varje gång. Och jag säger nu inte att man ska lägga ned alla sina produkter, skippa hudvård och bara tvätta sig med tvål (tvätta inte med tvål!) men det kan vara värt att se över sin rutin. Ta bort snarare än lägga till. Minimera, fokusera. Din hud tackar dig.
Jag kan faktiskt lova detta.

Etiketter None

6 kommentarer till “Annan skönhet”

 1. Lotta
  on Feb 13th, 2018
  @ 6:27 pm

  Tack för att du är tillbaka – och från Hawaii! Vill inte vara utan din blogg vad du än känner för att skriva om. Alltid läs- och tänkvärt. 🙂

 2. Heavyrestaurantgroup
  on Feb 14th, 2018
  @ 11:00 am

  Blir ju lätt att man bara fokuserar på ansiktet eftersom det är det som syns, men jag som fått pigmentfläckar och solfläckar även på bröstet (där jag brände mig som allra värst varje solsemester som tonåring när man låg och pressade i solen insmord i kokosolja utan en tanke på att man nån gång skulle bli 37) ska försöka lägga lite mer fokus även på andra delar än just ansiktet.

 3. Pia
  on Feb 14th, 2018
  @ 11:46 am

  Tack för en fin text!
  Nickar lite igenkännande på vissa platser i texten då jag har arbetat med skönhet under största delen av mitt liv. Även om intresset och glöden alltid funnits där för mig har infallsvinkeln och områdenas tyngdpunkt ändrats i takt med att livet gjort detsamma. Det är så det skall vara, bara att bejaka det och glädjas åt att vi utvecklas! Tror jag??
  Idag går exempelvis mer tid åt att hjälpa människor att hitta det som håller i längden & i den mån det är möjligt, avslöja de cyniska storföretagens bluffprodukter för att ge folk chansen att hitta riktigt, riktigt bra och effektiv skönhetsvård. Kanske inte så mycket tid åt att leta efter starkaste pigment i skuggan som är just denna vårens it ton.
  Skönt att veta att det finns fler som vandrar på denna livets bana inom skönhet, hälsa och livsnjutning.
  /
  En fråga, konkret sådan. Letat ”överallt” (butiker, tax fred, Wiens parfymerier, Malmö,Stockholm, Göteborg) men min favoritdoft går inte att finna. Hoppade till av lycka när jag såg bilden i din artikel i senaste nr av Daisy beauty och tänkte -”Hon vet…..”
  GUERLAINS L´HEURE BLEU Edp. Skulle bli så glad för svar från dig, dofternas drottning
  Varma hälsningar P

 4. Keri
  on Feb 25th, 2018
  @ 6:19 pm

  Thanks for the blog.Really thank you! Much obliged.

 5. Cosme
  on Feb 27th, 2018
  @ 4:43 pm

  Och jag säger nu inte att man ska lägga ned alla sina produkter, skippa hudvård och bara tvätta sig med tvål (tvätta inte med tvål!

 6. Caroline Hainer
  on Feb 27th, 2018
  @ 8:27 pm

  Inte tvätta med tvål!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen