Fifty Scents

Frågelådan: Vacker blå doft och vita naglar

En fråga, konkret sådan. Letat ”överallt” (butiker, tax free, Wiens parfymerier, Malmö,Stockholm, Göteborg) men min favoritdoft går inte att finna. Hoppade till av lycka när jag såg bilden i din artikel i senaste nr av Daisy beauty och tänkte -”Hon vet…..”
GUERLAINS L´HEURE BLEU Edp. Skulle bli så glad för svar från dig, dofternas drottning.

En av världens absolut vackraste dofter säljs exklusivt på Sephora, säger min distributionskontakt. Jag var tvungen att dubbelkolla eftersom jag var säker på att den också fanns på NK. Men tydligen är det Sephora som gäller. Vad är det med världen?! Däremot visste varken hon eller jag om den finns i både EdT och EdP där. Jag håller tummarna för dig. Kan du inte återkomma och berätta?

Apropå vita naglar, har du något bra tips på vitt nagellack?

Ja, det har jag! Först vill jag propsa på Nails Inc. Illuminator trots att något säger mig att det är TippEx-vitt du är ute efter och inte diskret pärlemor. Men Nails Inc ger så vackert skimmer, åt det kalla, blå pärlemoriga och inte det guldiga som man ser oftare. Äkta glow.
Nå, till det vita. Grejen med vita nagellack är ju att de är svåra att få till, de har en tendens att inte täcka. Baslack är därför din vän, som ger en smidigare yta. Jag rekommenderar en baslack som också är en “ridge filler”, alltså en som jämnar ut de där ränderna man har på nageln. Det ger det vita lacken en bättre chans till jämn yta.
Låt det första lacklagret vara tunt och bry dig inte om ifall det blir helt täckande eller inte. Låt lager nummer två sköta det jobbet. Applicera det andra lagret efter att första torkat. Extra viktigt med vitt lack.
Ett annat knep jag hört men inte testat är att köra ett lager matt topplack mellan lager ett och två.
Ciaté har ett helt kritvitt lack (“Snow virgin“). Just nu på extrapris här.
Sedan tycker jag att Mavala i regel har daterade färger, de är alltid en nyans off. Men deras 49 White är precis vad den lovar. Bra pris dessutom.
Älskar annars Smith & Cults Sugarette och Butter Londons Pearly Queen som är vita men med skimmer. Den första mer åt det guldskimriga, den andra mer åt silver.

Etiketter None

6 kommentarer till “Frågelådan: Vacker blå doft och vita naglar”

 1. Lotta
  on Feb 20th, 2018
  @ 8:42 pm

  Har också letat efter L’Heure Bleue i EdP. På Sephora finns bara EdT-varianten, i alla fall i Göteborg… Den finns i Paris – såklart. Ångrar att jag inte slog till när jag var där förra påsken.

 2. Kristin
  on Feb 21st, 2018
  @ 11:11 am

  Kul att du är tillbaka, jag uppskattar som alltid dina inlägg! Jag vill gärna prova Illuminator från Nails Inc, men när jag letar så hittar jag bara “bright street” Illuminator. Vet du om det är samma produkt?
  Vänliga hälsningar, Kristin

 3. Anki
  on Feb 23rd, 2018
  @ 8:57 am

  Jag var på NK i Sthlm igår och dom hade L’Heure Bleue där och även andra Guerlaindofter. Nu vet jag inte om det var EdT eller EdP som stod i hyllan, men kolla NK iallafall.

 4. Caroline Hainer
  on Feb 24th, 2018
  @ 9:15 pm

  Hej Kristin! Ja, det är samma!

 5. em
  on Apr 26th, 2018
  @ 8:33 am

  Tipstips!! Allbeauty (fd cheapsmells) har såväl edp som edt! http://www.allbeauty.com/brands/guerlain/lheure-bleue

 6. Bob Kellum
  on Dec 20th, 2019
  @ 3:36 pm

  Looking for powerful advertising that isn’t full of crap? Sorry to bug you on your contact form but actually that’s exactly where I wanted to make my point. We can send your advertising text to websites via their contact pages just like you’re receiving this note right now. You can target by keyword or just fire off bulk blasts to websites in any country you choose. So let’s assume you want to blast an ad to all the contractors in the US, we’ll scrape websites for only those and post your advertisement to them. Providing you’re advertising something that’s relevant to that niche then your business will get awesome results!

  Write a quick note to muhammad2435tay@gmail.com for details on how this works

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen