Fifty Scents

Sonya Dakar

Sonya Dakar har sysslat med skönhetsbehandlingar sedan 1971, har eget märke och stor salong. Jag bläddrar i en gammal tidning och hittar en läsarfråga om hur man kan hindra en begynnande finne från att bryta ut.

Sonya Dakar svarar på läsarens fråga. Jag har inte testat hennes råd men det verkar spännande. Hon skriver att man först ska rengöra området med citronjuice eller vitvinsvinäger eftersom båda är antiseptiska (Jag skulle ta vinägern, låter vanskligt med citron i ansiktet).
Sedan föreslår hon att man lindar in en isbit i en tunn näsduk och pressar den mot huden i en minut eller två för att minska svullnad. Sedan, och här är det spännande, ska man blanda ihop en liten tinktur av 1 tesked torrjäst och 1/2 tesked mjölk och smeta på området över natten. “Mjölksyran minskar inflammationen och jästen dödar bakterierna”, skriver hon och tipsar om att göra detta ett par nätter i rad.

Om någon provar – låt oss få veta hur det funkar!

 

Etiketter None

3 kommentarer till “Sonya Dakar”

 1. Anna
  on Apr 4th, 2018
  @ 2:16 pm

  Jag prövade, efter att ha sökt på din sida du tipsar om detta till någon som ska på sitt ex bröllop. Det funkade! Jag hade vinäger första kvällen men jag undrar om jästen blir glad när det är så surt? Skippade det andra dagen, hade ingen mjölk hemma heller, och jag tyckte att det funkade bra, på morgonen var det bara platt o torr skorpa, innan en pulserande böld.
  Vad kan en annars göra mot finnar eller pormaskar som svulnar?

 2. Johanna
  on Apr 4th, 2018
  @ 4:32 pm

  Ska definitivt pröva! Jag har ända sedan puberteten haft problem med acne och alltid trott att när jag blir VUXEN kommer de försvinna, men med 28 år och fortfarande bölder i ansiktet är man ju frustrerad och besviken på livet. Jag vet inte hur mycket pengar jag lagt på ansiktsbehandlingar/krämer/kurer osv. Sen två månader tillbaka äter och dricker jag inga mjölkprodukter längre. Och min hy har blivit så bra. Ingen acne! Mitt har förändrats! Men om det nu skulle komma en jäkel, då har jag ett ess i rockärmen..

 3. Caroline Hainer
  on Apr 5th, 2018
  @ 8:53 am

  Anna! Hade helt glömt att jag använt mig av Dakars expertis tidigare. Oerhört spännande att höra att det gav resultat?!

  Vissa rekommenderar ångbad och varma kompresser där just värmen är central, teorin är att det öppnar upp porerna och reducerar inflammationen på så vis.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen