Fifty Scents

Om Olaplex

Det är inte särskilt ofta man snubblar över en produkt som gör skillnad. Jag menar, en som man faktiskt tänker “hur gjorde jag innan den här fanns?”. Den senaste gången det hände för min egen del var när jag upptäckte ögonskuggeprimern. Jag föredrar Urban Decays eller Make Up Forevers men är öppen för förslag.

Givetvis finns också en inbyggd skepsis mot nya och revolutionerande koncept. Stamceller, levande plankton, den elektriska mascaran. Eller produkter som över huvud taget marknadsförs som en produkt som ska lösa ett problem eller spara tid. Senast jag hörde en produkt lanseras så var ColorWow, en hårstyling som sprayas i fuktigt hår och aktiveras av värme, alltså fön, och sedan stärker hårstråets skydd mot fukt. Så pass så att fuktdropparna till och med ska rinna av strået, som vatten på en gås.
Jag har inte hunnit prova, det kanske är svinbra, det vet jag inte. Men om man inte upplever fukt i håret som ett problem och om man inte har för vana att föna håret så innebär ju produkten snarare mer jobb än “problemlösning”.

Hur som helst. Jag har inte särskilt stora erfarenheter av Olaplex sedan tidigare men givetvis läst mycket om produkten och molekylen. Om hur den togs fram av en entreprenör i Kalifornien, hur receptet snoddes av L’Oréal och det hela hamnade i rätten.

Produkten är i enkla ordalag en molekyl som limmar ihop hårstrået som annars öppnar upp och blir poröst under behandlingar som färgning, blekning och extrem värme. Därför använder man också Olaplex under själva blekningsprocessen, som skyddande komplement. När jag säger “man” så menar jag frisörer. Hittills har Olaplexbehandlingen varit hyfsat exklusiv men har släppts till försäljning. Vanligt folk som du och jag kan använda Olaplex hemma, som en skyddande kur. Eller behandling.

Mitt hår är ganska tunt och fint, men topparna är såklart något torrare. Jag har använt Olaplex schampo (som heter No. 4) och balsam (som heter No. 5) och vill aldrig använda något annat schampo och balsam. Det smärtar mig att de kostar strax under tre hundra kronor styck. Jävla skit.
Nu kommer den kompletterande behandlande produkten (som heter No. 3) också ut i butik – alla är till försäljning från och med den 1 maj, på NK och online. Också No. 3 kommer att ligga på samma pris, alltså strax under tre hundra. Tyvärr och dessvärre upplever jag skillnad också av den. Håret blir mindre poröst, mindre frissigt och mer sammanhållet. Det är det enklaste sättet jag kan beskriva det på.

Vad gör man?

Etiketter None

En kommentar till “Om Olaplex”

  1. Frances
    on Apr 19th, 2018
    @ 3:55 pm

    Hej! Vad exakt heter schampot och balsamet från Olaplex? Har googlat men hittar bara kuren till försäljning.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen