Fifty Scents

Fem oombedda råd

En snabbsväng till Kalifornien. Snabb är relativt förstås men två veckor är hyfsat kort tid för min del. Tid att ta igen sig en liten, liten stund efter en faktiskt rätt hektisk period inne på redaktion. Tid att läsa tidningar, skriva ned saker så att man inte glömmer dem och tid att sortera tankar och upptäckter.

1. Jag gillar verkligen färgade SPF. Ger i bästa fall en fin primereffekt. Jag använder Drunk Elephant och Skinceuticals. Båda svindyra men dryga. Mitt resonemang går så här: alltså, om de också ger en kosmetisk effekt är jag mer benägen att använda dem och man bör ju ha SPF varje dag så…

2. För alla aloe vera-fans därute har jag ett hett tips. Om du är en av dem som använder aloe för att kyla en solbränd hud – häll aloe vera i en islåda och lägg i frysen. Ta sedan fram en aloe vera-kub som lugnar och svalkar när solens strålar varit för hårda.

3. Bakpulver, eller ännu bättre bikarbonat, är en bra sak att ha hemma om man sysslar med brun-utan-sol. Om man får fläckar på ställen där man inte vill ha dem – på handflatorna till exempel – skrubbar man lätt bort färger med en kräm gjord på lite bikarbonat och vatten. Jo, det funkar.

4. Bikarbonat är kanske inte det man vill ta med sig till stranden, inte heller potatismjöl, men båda funkar superbra när man vill borsta bort exakt alla sandkorn från ben eller fötter.

5. Jag älskar verkligen gult nagellack just nu. Har fått en komplimang eller kommentar varje dag nu sedan jag målade naglarna för en vecka sedan. Det absolut bästa sättet att hålla nagelbanden i schack är nagelbandsolja. Det kan egentligen vara vilken olja som helst. Men det lättaste sättet att använda oljan på, utan att man ska kladda runt, är att antingen köpa oljan i nagellacksförpackning, så att man kan måla på med en liten borste, eller att göra en egen variant. Jag köpte den här hyfsat billiga från Yves Rocher och har återanvänt flaskan sedan dess. Fyllt på med vilken kroppsolja jag nu har hemma. Mina nagelband är i toppskick.

Etiketter None

4 kommentarer till “Fem oombedda råd”

 1. Becca
  on May 3rd, 2018
  @ 6:31 pm

  Är scinceuticalkfämen du nämner tillräcklig som dagkräm med ett serum under eller krävs der en dagkräm plus scinceuticals? Har normal till torr hy.

 2. Caroline Hainer
  on May 3rd, 2018
  @ 6:33 pm

  Hej Becca! Nej, den är inte tillräcklig skulle jag säga, utan ett komplement till dagkräm. Beroende på hudens tillstånd förstås men den ersätter inte fukt. Men den skulle mycket väl kunna ersätta en lätt, lätt foundation eller primer. Långt ifrån täckande resultat men i viss mån utjämnande om man har en fin hy i övrigt och inte ute efter att ha foundationeffekt tex på sommaren.

 3. Emma
  on May 4th, 2018
  @ 11:52 am

  Hej Caroline! Har du tips på en färgad SPF med mycket SPF – typ 50 – som är liiiiite billigare än SkinCeuticals och typ halvtäckande? Ska försöka ta mig igenom sommaren utan att få fler pigmentfläckar. Borde inte vara så svårt eftersom jag bor i Storbritannien, men det verkar inte ha gjort någon skillnad tidigare, och nu är jag dessutom gravid… Gillar La Roche-Posays Hydreane BB Creme, men den är ju dessvärre bara typ SPF15 *shudders*

 4. Cecilia
  on May 5th, 2018
  @ 11:04 am

  Har du möjligen något tips på vad jag kan smörja på mina torra, kliande ögonlock? Har liksom ett torrt parti just i vecket. Troligen pga att jag är ganska allergisk, men också pga torr hud. Har testat allt möjligt och inget verkar hjälpa. Sjukt tacksam för tips.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen