Fifty Scents

Sommaryra

Jo, nu ska jag bjuda på lite bra saker inför sommaren! I största allmänhet bara.

För det första vill jag testa det här solarmbandet från prestigefyllda märket Alfons Åberg. Nä men allvarligt, det verkar toppen. Man smörjer in sig själv och armbandet. Det ändrar sedan färg och visar när det är dags att smörja in sig igen. Ja, det är för barn men det struntar jag i, det här är en strålande idé. Om inte så kommer jag att använda det för att själv få ett hum om hur ofta man bör bättra på. Kostar 99 kr för sju stycken. Så runt hundralappen för en veckas dokumenterat skydd alltså.

Sedan vill jag för ovanlighetens skull tipsa om en bok. Om man som jag lyssnar på radioprogrammet Till sängs i kulturen så bör man vara intresserad av boken med samma namn som kom ut alldeles nyss.
Idén med radioprogrammet, och även boken, är genialisk: diskussioner, tankar och analyser om sex och relationer i kulturen. Claire och Francis Underwoods sexlösa äktenskap, Frida Kahlos öppna äktenskap och skillnaden mellan trohet och lojalitet…Så himla bra tankar och diskussioner som i alla fall för mig leder till en del egna slutsatser om mig och mitt liv.

Gult nagellack! Har sagt det förut men det är sommarens färg. Inte bara ser jag gula klänningar i butikerna (gå till & Other stories och kolla) utan också på Chanel-modellernas naglar (bilden). Och det är ju snyggt, speciellt till solbränna, speciellt till denim och mörkblått. Det står ut snyggt mot svart…Orange gillar jag också, i synnerhet på tånaglarna. Men snyggast är primärkulören gul, alltså inte i pastellform eller neon utan klargult som en kanariefågel.

Sedan tycker jag att sommaren är en bra tid att klippa och färga håret på. Många anser ju att hösten är en bra, förändringarnas tid. Och det är det väl – man vill skoja till så mycket man kan i ett försök att hålla vetskapen om det annalkande grå mörker som är på väg. Men sommaren, ack sommaren, känner man sig så fri. Så otvungen, inte behöver man hålla på och föna och trixa. Ett klipp, en ny färg och så är man liksom på topp. Man behöver knapp makeup alls om man könner sig snygg i håret.
Själv har jag alltid strävat efter en färgnyans som på bilden ovan, den på Stella McCartney-modellen i sanden. Jag brukar beskriva den som “honung”, “kolasås” och “en kopp te” men det blir antingen för rött eller för ljust. Tills nu, då jag träffat Sandhra som verkligen bestämde sig för att jag skulle få exakt den färgen. Och kolla här, peak hår:

<3

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen