Fifty Scents

Miamidagar i Stockholm

Dagarna i Stockholm just nu påminner mig om min månad i Miami för tre år sedan. För varmt för att sminka sig, för tröttsamt att hålla på och tvätta håret och greja. Då slutade det med att jag bar hatt. Nu kör jag mer på hästsvans eller hårband. Och våndas över hettan, bränderna, djuren.

Provar cremeögonskuggorna Lidstar från Glossier, ett märke jag fortfarande ställer mig lite tveksam till. Eller, egentligen inte alls. Deras makeupprodukter är bra, de slår hudvården med hästlängder. Ändå är det just hudvården de säger sig vara experter på. “Skin first, makeup optional“. En devis jag visserligen håller med om. Men jag blir alltid lite skeptisk när hajp, antal sålda produkter och följare på sociala media framhålls som klara bevis för bra produkter. Det är bevis på framgång såklart, ingen tvekan om den saken, men inte nödvändigtvis ett bevis på att produkterna är bra. Det finns det väl tusen olika exempel på.

Nå. Makeupprodukterna är bättre. Kanske inte så konstigt eftersom just makeup motsvarar helt andra krav en hudvård. En cremeögonskugga, till exempel, handlar om konsistens, hållbarhet när den applicerats och, givetvis, hur den ser ut. Det är betydligt mindre komplicerat än kraven man bör ställa på, säg, en fuktcreme.

Men tillbaka till vädret och makeupen. Det enda som gäller i sånt här väder är SPF, ögonbrynspenna och mascara. Vill man ha något på kinderna måste det vara cremeblusher. Torr blusher i puderform riskerar att bli randig när svettdropparna rinner. Jag är inte så knusslig, det finns bra cremeblushers från Lumene, & Other stories och andra budgetvänliga märken. Även om jag föredrar rms eftersom den sitter väldigt bra.

Är det vädret som gör att jag inte kan hålla mig till ämnet? Glossier Lidstar har mycket som talar till sin fördel – jättefina färger i bra förpackning. Ja, de skeppar ju till Sverige nu. Priset 270 kr överensstämmer väl inte riktigt med amerikanska priset om 18 dollar men okej.

Det första som förvånar är pigmentet. Det är lättare och svagare än vad man kanske tror när man ser de små tuberna. Men det är faktiskt en bra överraskning, istället för lila 1980-talsögonskugga får man en vacker, skir och skimrande antydan. Det finns möjlighet att bygga och bättre på men den är begränsad, du får aldrig exakt den effekt som färgen på tuben. Du kan applicera över hela ögat om du har lust, eller en tjockare rand längs fransarna, men bäst gör den sig verkligen bearbetad.

Den dåliga nyheten är att den kräver en primer, det finns en tendens till utsmetning och att färgen hamnar i ögonlockets veck. Men en primer håller färger mer på plats. Och, just det, visst var det detta jag skulle komma till? Det är ett bra alternativ dessa sminksnåla sommardagar när det helt enkelt inte funkar med full mundering men kanske vill man ha någonting som ändå gör att man behåller värdigheten eller någonting som skimrar snyggt men diskret mot en bränna eller mot röda kinder.

Man gör vad man kan. Här är ett alternativ.

Etiketter None

En kommentar till “Miamidagar i Stockholm”

  1. den pyttelilla gudinnan
    on Jul 21st, 2018
    @ 1:39 pm

    Härligt ändå med lättare smink på sommaren. Jag vill också tipsa om beauty uk krämrouge, visserligen första jag testat så har inget liknande att jämföra med, men för en nybörjare tycker jag det är riktigt idiotsäkert och blir fint varje gång. Och priset är extremt finfint.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen