Fifty Scents

Augustiminnen

Så var det snart september. Jag vaknar med halsont och en allmän seghet. Tar en halv Ipren och försöker vakna till liv. Det går sådär.
Under den gångna månaden har jag upptäckt ett par skönhetssaker:

1. Färgen lila.
2. Hårtvätt är en vanesak.
3. Maxade oljor för ansiktet.
4. Dryga pigment från Sverige.

Björn Axén lanserade nyligen Color shots, temporära hårfärger i färgglada nyanser som tvättas ur. Det var ett sånt där “alla var där”-event och man kan givetvis se lockelsen. Allt som förvandlar utseendet snabbt, men riskfritt, är ju lockande. Nyanserna är å ena sidan rosa och lila och bubbelgum. Å andra sidan bruna och mahogny. Men oerhört flexibla i intensitet och nyans, blandar man ut lite i balsamet så får man också en diskretare effekt. För 129 kr måste jag säga att jag upplever den som dryg och prisvärd. Jag frågade också om miljövänligheten (den innehåller ju inte ammoniak eller väteperoxid) och enligt företagets VD är den god.

Jag bar en av frisörerna på plats att göra “vad de ville”. Jag sa att den enda färgen jag nog inte var så förtjust i var lila. Men annars fick det göra vad de ville, det går ju ändå att tvätta ur tänkte jag. Och det är alltid roligt att se vad proffsen väljer för färg. Själv känner man sig ju många gånger låst av vanan och kör på “det man brukar ta”.

Frisören sa “Jag tror på lila”. Snopet. Men hon demonstrerade också hur det är skillnad på lila och lila. Eller på intensiv lila och en diskret hint av lila. Det här är typ en femtedel lila färg och fyra femtedelar balsam. Och lockar, eftersom frisören fick fria händer även där.

På tal om hår…så är det verkligen en vanegrej där här med hårtvätt. I nästan hela mitt liv har det krävts en tvätt varannan dag. Men dels ändrar sig hårets (och hudens) behov med åren och dels är det faktiskt en vanesak som man kan styra över. Det började med att jag pressade det hela till tvätt var tredje dag. Det började jag med för några år sedan. En övergångsperiod med hatt, keps och många bakåtkammade hårsvansar kvävdes. Och en del torrschampo.
Sedan pressade jag ännu mer, samma metod, och nu tvättar jag håret var fjärde dag ungefär, ibland till och med var femte.
Det har förstås en del med åldern att höra. Hårstråt blir tunnare och sprödare, hårbotten producerar inte nödvändigtvis lika mycket fett. Men annars är det vana.

På tal om oljor och fett förresten…Jag blir mer och mer förtjust i svenska Manasi7 som har en kollektion multiprodukter som är oerhört enkla att använda. De är helt naturliga, vad jag gillar är att de inte innehåller silikoner eller alkoholer. Däremot finns ett uns av eterisk olja i men den är liten. Den innehåller också olika vaxer, det kan man också vara känslig för. Men jag framhåller produkterna ändå.
I synnerhet har de fått mig att använda mer olja om dagarna och inte bara nätterna. Så här: en droppe olja (sötmandelolja, marula eller jojoba kanske? Eller bara e-vitamin) på handen, blanda med en annan droppe foundation och du har den glowigaste, sheeraste underlagscremen.

Jag har testat med olika slags konsistenser, som pigmentdropparna från Cover Fx. Har också testat de mer kompakta foundationcremerna från rms och – just – Manasi7. När man späder ut dem med olja så är det inte sååååå noga med exakt nyans eftersom den mer antar formen av en “färgad dagcreme”. Det är just det som tidigare gjort mig lite osugen, att man ska behöva matcha och mixa och vara sin egen makeupartist om morgonen. Men oljan är oerhört förlåtande.

Och här är en sista cool grej ändå om Manasi7: säljs på Goop. Kommer tydligen aldrig ifrån Gwyneth.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen