Fifty Scents

Frågelådan: trollhassel och ben

Tack för fin blogg med superintressant och pålitligt innehåll! Har en fråga som gäller hårväxt, på ben. Har kraftig hårväxt fast jag är ljus. Att raka mig har alltid varit besvärligt, får stubb på två sekunder och inåtväxande hår. Sedan testade jag epilering men det gör det bara värre! Har också en tendens att pilla på dem vilket ger fula ben… Har försökt med Paula’s choice, aha och bha lotions för kroppen men de har inte hjälpt. Har du något tips för det här?

Så jobbigt för dig! Epilering skulle jag avråda från å det starkaste. Om du med epilering menar en maskin som man kör med hemma, på egen hand? Det har alla förutsättningar att misslyckas, med hårsäckar som hamnar på sniskan och strån som går av. Dessutom gör det ju ont!
Vad jag skulle råda dig till är att köra IPL på benen. Det kostar skjortan, jag vet. Och dessutom tar det fyra, fem omgångar innan håren är helt borta (det försvinner 20-25% varje gång). Men har du mörka, grova strån så är det ännu mer effektivt än tunna, ljusa (då det i stort sett inte går alls). Det kostar runt 10 000 kronor och det är ju inte pengar man har liggandes bara sådär men har du problem och lägger tid och pengar på detta redan så tycker jag att du ska överväga. Resultatet blir mer eller mindre permanent.

Det andra – behandla inåtväxande strån, små infektioner och rodnader efter att man dragit ut eller rakat bort strån – kan du lugna med salicylsyra. Den här från The Ordinary till exempel, eller den här cremen från Apoteket. Håll rent med klorhexidin om du upplever att du är sårig, irriterad eller infekterad.

Har en fråga! Läste ditt inlägg om vitamin-c serum, men kan av olika anledningar inte prova Dr Dennis Gross eller Skinceuticals (och vägrar sådana dyrköp utan prov). Paula’s Choice vill jag inte pga min hud har pallat 0% av hennes produkter innan (eksem, finnar, osv), och Drunk Elephants blir min hud t.o.m. flötigare än vanligt av. Sen fick jag av en slump prova Arcona Vitamin C Youth Serum och det funkade svinbra (provflaskan räckte i fyra dagar). Men när jag skulle köpa såg jag att den innehåller trollhassel. Nu år frågan: HUR dåligt är trollhassel? Jag vet att beautipedia hatar trollhassel, men vad anser du? Nästa alternativ är Clinique, men deras är så sjukt omiljövänligt.

Okej, mitt personliga svar är väl att jag undviker trollhassel på grund av garvsyra och tanniner. Men om man inte är lika rabiat som en annan så kan man väl kolla innehållshalten och bestämma utifrån den?
Annars så finns ju andra antioxidanter än c-vitamin såklart, som kan vara mindre benägna att irritera huden. Det vet du givetvis så jag ska inte skriva någonting på näsan. Men lite grönt te eller e-vitamin kanske? Glossiers Priming Moisturizer är faktiskt inte dum – och de skeppar ju till Sverige nu (miljöovänligt). Eller den här Azelaic Acid från The Ordinary som bellar under hundralappen (!) på till exempel Åhléns.

Ps. Har du en vän i USA så tycker jag att du ska be denna som allra ödmjukast (dvs gå ned på knäna och böna) att ta med en sån här hem till dig. Andalou C-vitamin, ett snällt serum i lotionform. Kostar 25 dollar på Ulta eller Whole Foods.

Etiketter None

4 kommentarer till “Frågelådan: trollhassel och ben”

 1. Anna
  on Aug 30th, 2018
  @ 6:41 pm

  Bor t.o.m. i USA själv! Det blir att ta sig till WF imorgon och prova! Skulle egentligen hellre ha serum än lotion men kostar det 25 kan man inte klaga.

 2. Anna
  on Aug 30th, 2018
  @ 6:41 pm

  Och jättetack förresten!

 3. Charlie
  on Aug 31st, 2018
  @ 10:35 am

  Hej,

  Jag ska gifta mig i November och redan nu funderas på hur jag ska sminka mig. Har du några tips när det gäller hållbart smink? Alltså som sitter snyggt hela kvällen trots tårar och värmeskillnader. Har tittat lite på Lisa Eldridge videos för inspiration och ska nog försöka mig på något i likhet med hennes klassiska bröllopssminkning. Det enda som är bestämt är Clinique Lash power mascara, så hållbar!

 4. Elsa
  on Sep 5th, 2018
  @ 5:07 pm

  Tack för svar! Har verkligen funderat på laser. Det jag funderar mest på att det verkar finnas många olika sorter. Du säger att det heter IPL, jag hittade något som heter e-style, som de säger kombinerar IPL och RF. Vill inte göra det misstaget att slösa en massa pengar på fel metod. Blir osäker då det sägs att e-style också ska kunna verka bättre på ljust hår. Det är i o f s inte ett problem för mig då håren jag har är rätt mörka.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen