Fifty Scents

Mais non, Chantecaille!

Chantecaille är ett amerikanskt företag som är mest känt för sina galna överpriser och för att posera som välgörenhetsföretag. Någon procent av deras ocker går till olika djurrättsorganisationer, i synnerhet elefanthjälp.

De hävdar också att de har en “unikt hög koncentration av naturliga ingredienser” i deras produkter vilket inte stämmer. Kolla bara på ingredienslistan som är full av syntetiska ämnen, och inte särskilt milda sådana heller. De skriver på sin hemsida att produkterna är “fulla av potent liv”, vilket man måste vara oerhört godtrogen för att ta bokstavligt.

Nu ska detta märke in till Sverige och jag hörde av mig till deras pressavdelning för att be om lite info och kanske något produktprov. Jag är verkligen inte girig, åtminstone hoppas jag att jag inte är det. Jag ber inte om produkter för att hoarda eller för att jag kan. Jag tror en och annan svensk pr-byrå här kan vittna om det.

Nåväl, det visar sig svårt att få tag i Chantecailles pressfolk. Jag mailar med fyra olika personer innan en tjej skriver att hon ska skicka info och vill skicka några “ikoniska produkter” ur kollektionen till mig. Det får hon gärna göra såklart. Jag har aldrig testat någonting från dem, de har alltid verkat för dyra och snobbiga för min smak. För att inte säga aningen förljugna men dessa fördomar försöker jag lägga åt sidan.

Produkterna kommer och jag förvånas över generositeten, flera läppstift och concealers. Jag öppnar det första läppstiftet och ser att det redan använts. Okej, tänker jag, alla kan göra misstag. Lite weird och inte så lite ohygieniskt men okej.
Öppnar det andra läppstiftet och ser att också det blivit använt. Läppennan (nedan) är trubbig och utsmetad. Mascaran kladdig och torr, ögonbrynsgel likaså. Ögonpennan är trubbig och använd, jag blir bara mer och mer irriterad.

Efter att ha öppnat alla grejor de skickat ser jag att alla grejor utom tre stycken (en penna, en concealer och en ansiktsmask) har använts. Jag blir först irriterad sedan uppriktigt förvånad. Varför skickar man mig använda produkter? Är det testprodukter från butiken? Jag går tillbaka till mailväxlingen för att se om det står någonting som kan förklara. Någonting i stil med “jag skickar de absolut senaste produkterna vi har, jag ber om ursäkt för att de är testade eftersom de är så nya att vi inte har några oöppnade exemplar” men hittar absolut ingenting sådant.

Istället sitter jag på golvet och stirrar på produkterna, helt förbluffad.
Under mina tio år som skönhetsredaktör och skönhetsjournalist har jag aldrig varit med om något liknande. Aldrig.

Etiketter None

6 kommentarer till “Mais non, Chantecaille!”

 1. Annahita
  on Sep 8th, 2018
  @ 6:54 pm

  Herrejävlar!! Vet inte ens vad jag ska säga??

 2. ak
  on Sep 11th, 2018
  @ 11:51 am

  Tack för roligt inlägg! Bye bye Chantecaille. ”De hävdar också att de har en “unikt hög koncentration av naturliga ingredienser…”. Skulle det kunna vara så att det är bl a bakterier från tidigare användare som åsyftas här? Återbruk liksom. Det är kanske underförstått, att du efter användning ska prod’ vidare till någon annan skönhetsbloggare? ; D

 3. Linnea Öst
  on Sep 11th, 2018
  @ 1:15 pm

  Ja, man får ju onekligen ny förståelse för orden “unikt hög koncentration av naturliga ingredienser” få en helt ny innebörd. WTF, kort sagt.

 4. Sanna
  on Sep 11th, 2018
  @ 3:19 pm

  Urk

 5. Anki
  on Sep 12th, 2018
  @ 9:28 am

  Wow, vad overkligt bisarrt, för att inte säga äckligt. Otroligt respektlöst om inte annat!

 6. Anna
  on Sep 12th, 2018
  @ 6:40 pm

  Så sjukt! Har de bett om ursäkt?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen