Fifty Scents

Ett litet inlägg om Hourglass

Sverige blir glammigare och lyxigare. I alla fall om man med Sverige menar Stockholm och NK där amerikanska Hourglass dyker upp i gott sällskap med en del andra nya, ytterst luxuösa (och dyra) märken efter varuhusets ombyggnad. Tanken på att bli Stockholms Harrod’s kommer bara närmare, i alla fall gällande skönhetssektionen.

LA-baserade Hourglass har funnits i staterna sedan 2004. Jag skulle beskriva dem som en blandning av Charlotte Tilbury och Becca. Med Tilburys glam-faktor och Beccas pålitlighet. Och med priserna därefter, det vill säga på den dyrare sidan av skalan (och de påkostade förpackningarna).

Innan vi går in på märket känner jag för att dela en reflektion. Antingen är det för att jag är gammal och medelålders eller så är det för att jag själv räds experimentell och äventyrlig makeup men visst tycks det mig som att trenden går mot krämiga kulörer, lyxiga nudes och exklusiva förpackningar? Alltså, motsatsen till K-Beauty kan man väl säga. Det tycks mig som om de ledande märkena just nu är de som är inne på att försöka ta fram den lyxigaste, rosenquartznyansen i universum. I motsats till “kaxig” makeup, eller “lekfull”.

Hourglass passar in i detta med tunga, sköna förpackningar med lika eleganta kulörer på läppstiften, skuggorna och pennorna.
Den stora stjärnan är fan-tast-iska Veil Mineral Primer. En silkeslen, lätt primer som går lätt in i huden och lämnar den jämn och vacker utan att bli fullt matt, alltså ingen pudereffekt men samtidigt ingen oljig glans (den är oljefri, för övrigt). Dessutom skänker den sin lyckliga bärare SPF 15 vilket bara det är värd en applåd tycker jag.
Den är doftfri (halleluja!) och så vitt jag kan se fri från de vanliga misstänkta dvs alkohol och muppiga essentiella oljor och skit. Jag har haft den i två veckor nu, varje dag, och kan inte tänka mig att vara utan. Inte jättekonstigt att det är märkets bästsäljare, alla kategorier. Madonna är tydligen ett fan.

Precis som Becca är de också bra på highlightingprodukter som ger vackert skimmer utan glitter eller för mycket guld. En naturlig glow, för den som föredrar puderform, vilket Hourglass verkar göra. Här finns en hel drös just sådana produkter – rouge med highlightingeffekt, bronzer med lite guldskimmer, mattande puder och så vidare under kollektionsnamnet Ambient Lighting. Är man intresserad av sånt är dessa produkter felfria och lätta att använda även för nybörjare eller klumpedunsar.

För egen del är jag också imponerad av deras högpigmenterade läppstift (och måste erkänna att jag faller för guldhylsan som man kan köpa till och sedan förse med refiller, och ja den ser ut som en gammeldags cigaretthållare som går heeeelt in i old school-Hollywood-glamouren).
Man behöver inte gå hela vägen till färgstarkt om man inte vill, kollektionen Confession Ultra Slim High Intensity Refillable Lipstick innehåller 30 olika nyanser. Deras nudes är oerhört vackra och min kompis Lisa som en gång frustrerat och uppgivet efterfrågade “samma färg som på läpparna fast mer – som de brukar ha i filmer!” – kommer att bli glad. HÄR finns läppstiften hon letat efter.
Men vill man ha ett rött stift som står ut och sitter länge och bra finns dem här också. För den som har överflöd i plånboken.

Inte lika imponerad är jag av deras svårnavigerade hemsida. Känner mig som en riktigt, riktigt gammal människa när jag försöker förstå var produkterna finns på sidan.
Tur att de finns på NK så att man slipper beställa grejorna online.

Bonus: De har alltid varit noga med att inte djurtesta. Ändå starkt för ett lyxigt amerikanskt märke.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen