Fifty Scents

Smygstart

Men nu var det väl vääääldigt länge sedan jag skrev om doft? Men det var också länge sedan  jag fick en fråga om doft, hint hint.
Men jag påminns om det när jag ser de röda specialflaskorna av Chanel No.5 som kommer ut i jul.

Så här när vintern närmar sig börjar folk tänka på julen, i alla fall gör jag det. Inte så mycket för egen del, förutom att jag gillar att pynta och baka, men för glädjen i att hitta rätt present.
Vi kan väl börja med lite uppvärmning, lite uppmjukning så här innan november?

Ser att Boutique Ideale (Insanto) tagit in en massa Library of Fragrance, alltid en rolig present. Kostar 190 kr och är oerhört specifika. Inte finsmakarens parfym alla gånger men absolut stimulerande för fantasin och minnena. Nu har de inte tagit in de knasigaste dofterna utan bara behagliga och anständiga men ändå, det är ändå skoj att dofta gigantiskt träd eller kroppspuder.

Har också svårt att motstå vackert parfymerade tvålar. Ja, å ena sidan är det förstås ett oerhört slöseri. Parfymer och oljor rakt ned i avloppet. Men å andra sidan, det man i så fall kan ursäkta sig med, är att det alltid är mer skonsamt för kroppen med en parfymerad produkt man tvättar av.

De här härliga från Laboratorio Olfattivo ser dels ut att kosta så mycket mer än 190 kr, och dels är de ekologiska och helt biologiskt nedbrytbara.

När vi ändå är inne på det så gillar jag Gröna Gredelina. De har en bra story, den handlar om att tillvarata gamla huskurer och städknep. I synnerhet italienska sådana, intressant nog. Man parfymerar sina ekologiska, skonsamma produkter med parfymoljor från Grasse vilket kan tyda på massproduktion men också seriositet. Och i detta fall det senare.

Hos Gröna Gredelina föredrar jag givetvis städgrejorna framför hudvården men det beror enbart på mina egna vanor och preferenser. Men aleppotvålar är fantastiska, alltid. Här finns även alepposåpa (!) och koncentrerad, miljövänlig och effektiv och vattensparande såpa i koncentrat.
Och vegetabiliska (yes!) doftljus för 79 kr är bra. Som det här som doftar lätt av trä och skog.

Och inte för att vara superslummig men en bra yogamattarengörare har jag faktiskt letat efter. Här finns den.

Etiketter None

4 kommentarer till “Smygstart”

 1. Lina
  on Oct 30th, 2018
  @ 1:56 pm

  Jag har saknat inläggen om doft! Kunde du evetuellt skriva något inlägg om parfym som ska dofta som mocka (suede)? Jag tänker mig att pudrig viol i kombination med detta vore underbart, har du tips på det eller andra pärlor inom denna grupp?
  Skulle också vara intresserad av animaliska noter och “smutsiga” / “äckliga” dofter. Varför vill man lukta som en bäver eller hyrax? Skrattade gott då jag kollade in en parfym (Salome av Papillon) på Fragrantica och såg att de starkast upplevda noterna i parfymen var just två djur. Beställde för övrigt ett sample på parfymen och väntar spänt på att få testa.

 2. Dina
  on Nov 3rd, 2018
  @ 2:26 pm

  Som jag har längtat! Kan inte du berätta om din relation till doft? Parfym? Är du periodare, humörstyrd, eller favoriterna trogen? Har själv funderat över detta och kommit fram till att doft för mig är nåt slags osynligt kontrakt med mig själv om vem jag ska vara den närmaste dagen, kvällen eller natten (bär ibland parfym till sängs). Som nu när mina tankar upptas av tankar om hur jag ska hantera att jag känner mig minimerad och undervärderat på jobbet. Har ett starkt behov av att vara lite skrämmande. Lite Claire Underwood. Osårbar, fast jag inte är det egentligen. Tänkte på det när jag såg senaste avsnittet av House of Cards, hur hon som president inte får vackla, ens fladdra med blicken för att det är en antydan till svaghet. Precis så känner jag och det ska parfymen påminna mig om. Som vilken uniform som helst. Jag skaffade en ny för detta nya kapitel av mitt liv, Bandit. Skräckinjagande och magnetisk på samma gång.

 3. Majsan
  on Nov 10th, 2018
  @ 3:18 pm

  Lina! Kan tipsa om White Suede från Tom Ford. Jag har precis unnat mig en flaska och älskar den! Men den är någorlunda lätt, vit mysk, saffran och mocka. Men fin.

 4. Constance
  on Nov 14th, 2018
  @ 1:07 am

  Min bästa juldoft och årliga present till mig själv är ett doftljus från Durance en Provence med doften tallbarr (pine provence)!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen