Fifty Scents

Frågelådan: doft, laser och fenol

Någon erfarenhet av nätbutiken ”Cult Beauty”?

Nä. Köper nästan ingenting på nätet faktiskt. Men någon läsare kanske har superkoll?

Jag avskyr allt vad mysk, amber, vetiver, trä heter. Kort och gott alla basnoter i 99% av alla parfymer. Jag vill bara dofta mjukt och fräscht som en gräddig bodylotion. Finns det sådana parfymer? inte massa blommor heller tack.. lite hermes eau merveille bleue utan amber och patchouli.

Kanske ska du titta i gourmetdofternas riktning? Nog för att det finns riktiga sockerbomber där men alla är långt ifrån lika sliskiga. Men där hittar du nog mer vanilj, grädde och puder än trä och patchouli, om man säger så.
Skulle gissa att du också hittar en allierad på Philosophys utvecklingsavdelning. Skulle också gissa att du älskar Fresh Cream från Philosophy, den doftar ungefär som den heter. Tyvärr finns just den inte i Sverige, i alla fall inte för tillfället, så vitt jag kan se. Men kanske har du en god vän i London?
Skulle också tipsa om Demeter, alltid pålitlig, och gissar att Condensed Milk, Vanilla Ice Cream, Baby powder eller Egg Nog kanske kan göra jobbet? I synnerhet första förslaget då.
Comtoir de Sud skulle kunna funka även om de tenderar att luta lite väl åt det söta för min del, men till exempel Matin Calin?
Har själv inte testat det här parfymhuset (DSH) men den här Au Lait låter ju lite som det du är ute efter?
Och vad tror du om Ganache Parfums, som specialiserar sig på efterrättsdofter? Ice Cream Shoppe kanske?
Nu vet jag att det är taskigt att tipsa om så många dofter som inte ens finns i Sverige men här kan du beställa samples för inte jättejättemycket pengar.

Hur gick det med Biologique Recherche? Testade du? Folk var ju som galna i märket. Nu hör man inte lika mycket längre…

De har helt försvunnit från kartan! Hittade inte svensk distributör, nu verkar det vara annat som gäller. Men generellt är jag ju megaskeptisk till så dyra produkter. Och inget ont om Fransmännen men de är ju inte kända för sina less-is-more-formuleringar heller. Litar heller inte på ett märke som använder fenol som usp. Det är en oerhört kraftig syra som visserligen ger ett jävla drag (det vill säga: peelar) men också lätt kan orsaka irritation.
Men – disclaimer – jag har som sagt inte läst fullständiga ingredienslistor. Men priset i kombination med fenol gör mig skeptisk.

Har verkligen funderat på laser. Det jag funderar mest på att det verkar finnas många olika sorter. Du säger att det heter IPL, jag hittade något som heter e-style, som de säger kombinerar IPL och RF. Vill inte göra det misstaget att slösa en massa pengar på fel metod…?

Det stämmer att det finns många olika sorter. Det handlar om olika styrkor och intensitet. En bra terapeut anpassar rätt styrka efter din hud och efter behandling. Se för guds skull till att terapeuten är seriös och med i SHR. Då borde denne kunna tala om för dig vad som rekommenderas. Och även förväntat resultat. Hårborttagning med IPL tar fyra, fem gånger. Att få bort blodkärl och sånt beror mycket på hur djupt de sitter, hur kraftiga de är och hur övrig hud ser ut.

Etiketter None

4 kommentarer till “Frågelådan: doft, laser och fenol”

 1. Emma
  on Nov 7th, 2018
  @ 6:22 pm

  Jag jobbade på Cult Beauty (som redaktör för sociala medier) när de var rätt nya – 7-8 år sen kanske? Är därför inte helt opartisk, men beställer från dem fortfarande och det funkar bra. Bor dock i Storbritannien så vet inget om leveranskonstnader till Sverige.

 2. Karen
  on Nov 8th, 2018
  @ 9:05 pm

  Har beställt från Cult Beauty till Sverige ett par gånger, inga problem. De brukar ha portofritt till Sverige för köp över €40. Första gången kom leveransen med fedex vilket kan ställa till det för att man måste vara hemma men senaste paketet i maj var leveransen till närmsta postutlämningsställe

 3. Constance
  on Nov 14th, 2018
  @ 12:48 am

  Vill rekommendera franska parfym märket Diptyque som finns på NK i Stockholm & Göteborg att dofta på – min personliga favorit heter Eau Duelle, den doftar mjukt och varmt av vanilj och fräsha lätta kryddor. Särskilt edt varianten är mer lättsam som just en fluffig bodylotion!

 4. CharlesVes
  on Nov 19th, 2018
  @ 12:07 am

  Hey Look what we have for you! an importantoffers
  Just click

  https://drive.google.com/file/d/1jsOHmDnhtGyoT3kU7XoFpFt8MYTJ6bDw/preview

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen