Fifty Scents

Mer multi!

Ja, jag har sagt det så många gånger nu att man skulle kunna tro att jag har aktier i Manasi7. Det har jag inte. Jag har heller inget samarbete eller liknande med märket. Eller något märke alls för den delen, jag tackar alltid nej till sånt.
Makeupartisten Susannes märke som bygger på den enkla och samtidigt avancerade idén om multiprodukter är helt enkelt bara väldigt bra. Små burkar med vackra cremefärger med djupa pigment men också så pass potenta att det går att “bygga” fram intensitet.
Jag håller mer och mer på att överge rms, tidigare favoriten i genren multiprodukt med naturliga ingredienser. Till skillnad från rms torkar inte innehållet lika lätt och snabbt. Och rms kan ibland kännas vaxiga på ett sätt jag inte upplever att Manasi7 gör.

Nå, nu har Susanne släppt en liten tutorial som för att poängtera och demonstrera less is more, ett motto jag själv gärna skriver under på i skönhetssammanhang. Behöver vi verkligen fler produkter? Nej, det gör vi såklart inte även om det är SKOJ att införskaffa. Men kanske då att man införskaffar ett miljövänligare och användbarare alternativ?

Looken ovan kallar Susanne A Winter’s Tale. Basen är en av hennes tre foundation/concealers som bara finns i tre färger men – hör och häpna – det räcker. De är så pass byggbara att det funkar att köra på en färg, blanda med den något mörkare eller tunna ut med ansiktsolja för den som vill ha glow och mindre täckning.

Puder på det för den som vill. beige ögonskugga i puderform. Ja, jag älskar att Susannes instruktioner är så pass öppna. Och för mig som är blek som drar åt gul underton är det fantastiskt med röda läppar och att blanda ut lite av samma färg på kindbenet. Att blanda ut med lite olja är dessutom bara toppen i vintervädret. Olja håller fukt “inne”.

Sedan färgen Alizarin på läpparna, med pensel eller fingrar beroende på vilken effekt man vill ha.

Här är produkterna som använts på modellen ovan:
SKIN ENHANCER – EBURNEAN AND SARCOLINE
SILK FINISH POWDER – TRANSLUCENT
CUSTOM EYE AND BROW QUAD – EARTH AND CLAY
CUSTOM BLUSH DUO – NADESHIKO KOI
ALL OVER COLOUR – ALIZARIN
PRECISION MASCARA – OBSIDIAN

Brukarna kostar runt 500 kronor styck och kan handlas på NK i Stockholm och/eller hemsidan här.

 

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen