Fifty Scents

Om ålder

Man pratar inte länge om anti-age, det har ni säkert märkt. Man talar om age-defying, cell-communicating och, allra mest, age-renewal.

Vet ni varför?

Många av de stora märkena med trogen kundkrets i den övre medelåldern har haft en topprodukt i segmentet anti-age. Många gånger har den haft ett sånt överpris att produkten burit resten av linjen. I alla fall närapå. En stabil anti-age-creme har varit ankaren i flera märkens hudserier, ungefär som makeupmärken och serier brukar kretsa kring en mascara. Har man en bra mascara kan man börja bredda sig.

Anti-age. Problemet, eller utmaningen, för märkena har varit att den nya generationen, vi kan kalla den millennials om det gör det lättare, rynkar på näsan. Anti-age låter som rynkor, ansiktslyft och permanent. Ingenting låter idag så omodernt som att tala om en anti-rynk-creme eller en anti-age-creme.
Men om den nya generationen inte fastnar och blir märket troget, och det är ju snart dags för dem äldsta millennials att börja tänka på hyns nya, mogna fas, och inte klamrar sig fast vid en anti-age-creme som tidigare generationer…hur ska märket då leva vidare?

Så man lyssnar in sig, har lite fokusgrupper som talar om att man inte är så mycket för det här med en produkt som ska fixa grejer utan ser mer holistiskt på saker och ting. Motion, kost, meditation och en hel uppsättning produkter, inte bara en mirakelcreme.

Okej, men om vi byter namn då så att det låter mer modernt och mer i linje med de nya livsstilarna? Det är inte anti-age, det är age-restorative, age-defying…och så något som låter mer vetenskapligt, typ cell-communicating. Eller så provar vi lite andra varianter när vi ändå är igång…Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen