Fifty Scents

Foundation

Men hej vad många märken som har riktigt mörka färger foundation nu…tänker jag, som är blek.

Jag får frågan av en kompis som ser ut som Naomi Campbell. Hon gör verkligen det. Hon frågar mig om jag kan tipsa om något märke som har foundation i mörkare färger och jag svarar spontant “men det har väl alla större märken nu för tiden? MAC, Bobbi Brown, Clinique…”.

Ja, det stämmer, förklarar min vän. Men du vet, bara för att de är mörkare betyder inte att de är anpassade efter mörk hy. Hon förklarade att de mörka tenderar att dra åt grått, att färgerna är helt keff, som om man bara hällt i basic brun utan någon hänsyn till undertoner…

Jag har hört om detta förut, från makeupartister. Jag har varit lite naiv kanske, tänkt att “men den situationen är väl löst nu, kolla så många shades Lancôme har!”.
Och det stämmer, Lancôme och många fler har utökat sortimentet även i Sverige. Men det är märken som Fenty (Rihannas) som visar vägen. Där women of color själva dikterar villkoren.


Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen