Fifty Scents

Frågelådan superspecial: bröllop!

Hej Caroline!
Jag har följt dig i maaaassor av år och tagit till mig allt från BHA från PC till att lägga spegeln på bordet när jag målar mascara. Så nu när jag ska gifta mig och har fått en fix idé om att ha en ny doft, så vänder jag mig förstås till dig. Det är ostigt, men jag har nån slags romantisk tanke om att skapa ett nytt doftminne. Har dock kört fast helt. Som så många andra stör jag mig på många parfymer, särskilt tunga. Jag har egentligen bara haft två parfymer: Miss Dior Chérie tills jag lämnade tonåren och Chloé i princip sen dess, dvs sen den kom. Jag skulle vilja ha något piggt och glatt men samtidigt feminint och lite vuxet sensuellt, eftersom vi firar, men det är ändå nån slags ny, lite äldre och mjukare fas i livet. Har du någon idé? Vore så tacksam för hjälp.
Kram Sofia


Kära Sofia!
Vilket underbart mail och vilket förtroende du ger mig! Grattis till ditt stundande bröllop! Och självklart ska du skapa ett doftminne. Vet du varför? Jo, för att luktsinnet är ett av de starkaste tidsmaskiner vi har, starka doftminnen stannar med oss.
Det är ju både en god nyhet och en lite svårare utmaning att du inte haft många parfymer. Det betyder å ena sidan att du nog är öppen för förslag och inte särskilt låst i dina preferenser. Men det betyder också att vi har massor av alternativ. Massor.
Nu skriver du visserligen att du vill ha en pigg feminin doft. Vi skulle också kunna ta viss hänsyn till årstiden (nu skriver du inte när du ska gifta dig men jag gissar på sen vår eller sommar i alla fall).
De dofter du är bekant med och använt (jag får utgå från att du gillat dem) är lättburna, klassiskt feminina blomdofter. Vet du vad jag tänker? Kanske dags att slå till på Chanel? En klassiker i kollektionen, som No. 5, som kommer att finnas i omlopp även när din originalflaska tagit slut. Om du tycker att just No. 5 är för tung eller damig – det finns en risk för det – så kan du istället prova L’eau-varianten som är friskare och lättare. Jag är väldigt förtjust i den och i synnerhet, skulle jag säga, i kombination med sommar och vitt. Därför att när det är varmt ute och/eller när vi är nervösa blir vi varma i kroppen och då är det viktigt att parfymen inte upplevs som alldeles för stark.
Här finns också en romantisk nivå: rosen som används finns bara i Grasse. En plats att åka till när ni firar bröllopsdag?

Kanske kunde du prova och återkomma om det är någonting du inte tycker stämmer riktigt med den så letar vi vidare. Tänker också Gucci Bloom, Chloé Roses de Chloé eller mjuka vita, pudriga blommorna i Oscar de la Renta Bella Blanca men de är inte lika eleganta.


Etiketter None

4 kommentarer till “Frågelådan superspecial: bröllop!”

 1. Louise
  on Apr 25th, 2019
  @ 8:47 pm

  Jag tipsar om Love in White från Elie Saab eller Eau Tendre (ej den nya EDP) från Chanel

 2. Sofia
  on May 31st, 2019
  @ 3:19 pm

  Hej! Stort tack för det omtänksamma och fina svaret! Jag blev så glad. Nu har jag hunnit testa mig igenom alla, utom Oscar de la Renta som jag inte har hittat (får kolla Åhléns city vid tillfälle?). Jag var så taggad på Chanel-doften och tyckte verkligen om öppningen. Men den torkade tyvärr alldeles för sött på mig… önskar att det kunde fortsätta vara sådär frisk och härlig. Har även provat båda Elie Saab (den vanliga och den vita), som jag tycker mycket om, men min kille tycker att även de är för söta. Jag förstår lite vad han menar, även om jag tycker de är fina, pigga och sprudlande. De är kanske lite för kaffe-choklad-söta för mig som är ljus och skandinavisk. Har i jakten även upptäckt att jag tyck om den gamla svarta Narciso Rodriguez-doften, men insett att en nära vän har den. Om du orkar komma med något mer tips, eller kommer på något på rak arm, blir jag jätteglad. Förstår EJ att detta ska vara så svårt!! Har du något mer ovanlig tips som finns i Stockholm är jag öppen för det med! Stort stort tack för ditt svar och din tid! Sofia

 3. Julia
  on Jun 29th, 2019
  @ 10:36 pm

  Lite sent ute här men vill tipsa om två favoriter! Philosykos av Diptyque (fikon, varm) även Byredo Sunday Cologne (fräsch men mystisk)!

 4. Sofia
  on Aug 8th, 2019
  @ 8:28 pm

  Hej! Jag ville bara ge en uppdate från den oändliga jakten och säga att jag efter en vända åt Elie Saab, dröjde länge kvar på Tuberose le jour från Aerin men landade till sist på Jasmin des Anges från Dior. Jag är tokkär! Den är optimistisk, sorglös men mjuk och feminin efter ett tag. Så glad! Kram

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen