Fifty Scents

Frågelådan special: ögonkrämJag har en fråga ang ögonkräm. Har du någon som du rekommenderar? Önskar främst en som reducerar det mörka under ögonen och om det stoppar rynkorna är det också ett plus!

Ögonkrämer är ett område inom skönhet där jag gjort en kovändning. Tidigare har jag hävdat att en speciell kräm bara för det lilla området runt ögat är helt onödigt, en marknadsföringspryl och ingenting annat. Jag har inte lämnat den åsikten till 100% men har ändå landat i att det kan finnas ett behov av ögonkrämer då och då, trots allt.

Mitt tidigare argument var att om man har en bra all-around-fuktkräm utan parfym, alkohol och annat trams så håller den också för huden runt ögat. Detta håller jag fast vid. Förutsatt att det är en bra ansiktskräm alltså.
Men när man kommer upp i åldern, som en annan, så ser man ju att det händer saker också runt ögonen som skulle kunna kräva lite extra. Jag skulle vilja säga så här: det räcker bra med fukt och stärkande ingredienser, alltså en bra fuktkräm med antioxidanter och cellförnyande egenskaper, tills behovet uppstår.
Då finns det två vägar att gå: aggressiv retinol mot rynkor eller mindre aggressiva peptider mot rynkor.
Och det är här jag ändrat mig eftersom retinolkrämer i regel är för starka för tunn hud, alltså den tunna huden runt ögonen. Och peptider är bra, de är mildare till naturen, men även där kan det vara värt att vara försiktig.

Men tyvärr kan man inte kräva det omöjliga av en ögonkräm. Mörka ringar under ögonen eller svullnad är svåra för en kräm att rå på. Får man mörka ringar av för lite sömn, till exempel, finns det bara så mycket en kräm kan göra. Då får man också se över sin övriga hudvårdsrutin (och även hur mycket man dricker och vad man äter). Använder jag rengöringsgrejer som är för uttorkande? När uppkom cirklarna?

Men nu till de konkreta tipsen på ögonkrämer då, om du ändå upplever att detta är en produkt du vill ha.

Even Better Eyes Dark Circle Corrector från Clinique gissar jag är en bra produkt för dig. Om du är okej med att betala 415 kr det vill säga. Produkten är lätt färgad, vilket såklart ska hjälpa till med att dölja de mörka cirklarna. Det är svårt att “bota” mörka cirklar med krämer, men den här har i alla fall tillräckligt med antioxidanter och cellförnyande ingredienser som förhoppningsvis stärker huden runt ögat över tid.

Age Reversal Eye Complex från Dermalogica kostar visserligen skjortan (695 kr!) och är tyvärr långt ifrån den dyraste produkten därute. Men den är åtminstone potent med både retinol och peptider. Och som en bonus finns även antioxidanter med. Det betyder att den både skyddar (anioxidanter), skyndar på cellförnyelsen (peptider) och jobbar mot rynkorna (retinol). Värt att notera är att den också är parfymfri, såklart, och säljs i en tub. Detta är viktigt. Ögonkrämer som säljs på burk är en no-no. Antioxidanter blir mindre potenta när de exponeras för luft och ljus. Dessutom är det ohygieniskt med burkar.

Lightful C + Coral Grass Vibrancy Eye Cream från MAC kan tyckas ett oväntat val. MAC är ju betydligt mer känt för deras makeup än hudvård. Synd, för vissa av deras produkter förtjänar betydligt mer erkännande. Som denna ögonkräm som är späckad med c-vitamin. Och vad är c-vitamin om inte en megapotent antioxidant. Fin, mjuk tentur som funkar bra som primer om man sedan vill dölja sina ringar med concealer under dagen. Kostar 310 kr.

Anti-aging eye gel från Paula’s Choice är en straight-up ögongel, precis som det låter. En sval, tunn gelliknande konsistens. Återfuktar och jobbar, förutom med antioxidanterna, också med att ta ned svullnad (lakrits!). Det som är fint med denna är att den kan beställas i full storlek för 399 kr eller liten provtub på 5ml för 159 kr.
Etiketter None

3 kommentarer till “Frågelådan special: ögonkräm”

 1. Johanna
  on May 27th, 2019
  @ 10:48 am

  Tack för svar:)!

 2. fifty-scents.se
  on Jun 9th, 2019
  @ 9:28 pm

  There is a good premium pay for your team. fifty-scents.se
  http://bit.ly/2KAYwLp

 3. Helena
  on Jul 3rd, 2019
  @ 5:50 pm

  För just mörka ringar – och inte fukt – finns ju The Ordinary’s Caffeine Solution! Enda som faktiskt får ner mina puffar (när jag minns att använda den) och som ljusar upp

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen