Fifty Scents

Regniga dagar

Vad gör man regniga sommardagar? Tja, många saker. Själv tycks jag allt som oftast rensa, ordna och organisera saker. Också en vanlig syssla när jag egentligen borde jobba.

Jag dammade och ordnade i min parfymhylla idag. Två tredjedelar av alla flaskor står i lådor i garderoben (jag vet, det är absurt) och en står på en hyllmöbel med olika plan i mitt vardagsrum. Dofterna ambulerar. Vissa försvinner och byts ut. Andra är evigt närvarande.

Jag fick frågan igår av en redaktör vilken som är min favoritdoft. Rent generellt tror jag att det är kardemumma. Eller mina marsvin när man borrar in näsan i deras lena päls.
Men det var inte det hon frågade såklart. Men vad det gäller parfym har jag ingen. Jag tror att jag gillar gröna dofter (jag gillar gröna dofter) men bär dem sällan. De passar alltid bättre som doftsättare än som parfym man bär på kroppen.

Det är egentligen fel att säga att jag inte har någon favorit när jag i själva verket har för många. Men jag använder dem sällan på huden. På senare tid har jag istället använt dem på annat vis. Jag har svårt att somna och har alltid haft det. Jag har såklart försökt med alla möjliga saker: meditation, avslappningsövningar…En kompis sa att det hjälpte henne att hålla en tennisboll i varje hand. Weird men jag försökte mig på en egen variant med att hålla en tygnäsduk som jag sprayade med Like This. Tänkte att ingefäran kunde ha en avslappnande effekt. Jo, det finns såklart någon teori inom aromaterapi att ingefära är uppiggande men psykologi måste väl också spela in? För mig är ingefära mer förknippat med lugna, trygga saker som julbak och te.

Men nej, jag sov inte mycket bättre för det. Och det hade nog inte med aromaterapi att göra utan bara vanliga, bekanta sömnsvårigheter.

Vad jag menar är: jag använder parfym men jag bär den inte så ofta. Längre. Det går väl i perioder. Ibland läser jag inte böcker heller, nu har jag läst fyra stycken på två veckor.
Det är det som är grejen med doft. Tanken på doft som en accessoar är mycket vacker och mycket smart. Men det är inte den enda tanken och det är också en tanke som exkluderar. Dofter är mer än accessoarer, de är minnen och känslor. Jag har en doft i fickan ibland, sprayad på en pappersservett. Jag trivs inte i stora sällskap, jag räds fester. Om hösten har jag kastanjer i jackfickorna att krama. Och ibland ersätts kramarna med en doft.

Etiketter None

En kommentar till “Regniga dagar”

  1. Cecilia
    on Jul 5th, 2019
    @ 9:04 am

    Min mamma har alltid sagt att en kastanj i fickan är lycka. Så jag bär alltid lite lycka med mig från kastanjesäsongen.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen