Fifty Scents

I fantasin

Av en slump hittade jag märket Imaginary Authors. En doftidé som känns så självklar att man undrar om den inte alltid funnits: dofter som titlar på böcker som inte finns.

Eftersom jag blev så förtjust i titlar som Every Storm a Serenade, O, Unknown! och Memoirs of a Tresspasser var jag tvungen att kontakta företaget. Jag menar, inte bara har man alltså skapat underbara boktitlar utan även utkast till böcker. Baksidetext till böcker som inte finns – ännu – för att sätta en ton och en känsla till doften. För visst blir man nyfiken på en bok som beskrivs som…

At the age of nineteen Nica Galas published her first book, the autobiographical tome Falling into the Sea which chronicled her short and torrid love affair among the hot beaches and lemon trees in the Gulf of Naples. The breathtaking story opens with Nica and her girlfriends picking bunches of jasmine flower for boys while they cliff-jumped into the sea. An innocent first kiss erupts into an ardent summer entanglement which is cut short one moonlit night when her lover leaps into the dark abyss never to surface, leaving Nica naked on the cliffs screaming his name.

Men eftersom ingen bok existerar, bara en fantasieggande flaska och en titel (“Falling into the sea“) vill man ju såklart känna på doften. Och den är en ljus och potent citusdoft, full av liv och solsken.

Jag kände mig tvungen att kontakta uppovspersonen bakom den här underbara idén. Han visar sig heta Josh Meyer och svarade fint på mina entusiastiska frågor.

Vad kommer först, doften eller boktiteln?
– Vanligtvis kommer doften först. Det är en viktig del för oss, och efter det berättar vi en historia som hjälper bäraren att förstå hur doften funkar, tillsammans med färger, bilder och citat för att guida i doftupplevelsen. Jag skulle gärna skapa en doft på motsatt sätt men har inte lyckats med det ännu.

Ni måste gilla litteratur och berättande?
– Alla på Imaginary Authors älskar böcker och litteratur men en del av det roliga med vårt jobb är att hålla oss till det imaginära…Så medan vi snackar om vad vi läser för tillfället eller vad vi lyssnar på så använder vi vanligtvis vår doftinspiration till våra egna skapelser.

Här kan man köpa ett sample set för en inte så dyr slant (38 dollar). Dock vet jag inte hur det funkar med tull och import. Ber om ursäkt för det.

Uppdatering: Här finns en butik i Sverige som säljer märket!

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen