Fifty Scents

Sommarhåret

Man orkar inte bry sig så mycket om makeup i det här vädret. Inte jag i alla fall. Jag orkar knappt tvätta håret så det blir många “kreativa lösningar” i form av panamahatt (finns alltid fina på Hattbaren i Götgatsbacken) och hårband.
Herregud, hårbandsexplosionen. Diadem, band, tjocka band, band med tofs. Jag har varit för detta mycket länge, har man rakt och tunt hår som jag har så är det inte mycket man kan göra. Accessoarerna blir din räddning.

Det är så man får tänka i sådana här situationer. Har man rakt och volymlöst hår av naturen och inte orkar styla så får man satsa på att i alla fall ha det friskt och kanske i någon härlig färg.
Har man den typ av hud och kropp som svettas mycket under sommaren och som besväras av makeup i värme så får man satsa på att ha hyn i trevlig skick.

Här är några sommartips så här i halvtid:

1. Färga bryn och fransar.
Lätt att göra själv. Refectocil är bäst. (Glömt inte att du måste blanda ut med väteperodid också. Ta Oxidant creme 3%).
Allt är bra med färgade bryn och fransar. Slipp mascara-klet, spontanbada, lämna mascaran och brynpennan hemma när du reser iväg. Världens bästa semesterknep, helt enkelt.

2. Ansiktsservetter
På resan, på stranden… De här från e.l.f. är ytterst prisvärda och – hurra! – doftfria! Cliniques och MACs är också bra men dyrare. Det är såklart förkastligt med engångsprodukter. Men om detta är ett alternativ till rengöringscremen vi annars skulle lämna på stranden eller resmålet så ser jag det som ok.

3. Fotstift
Man vill kunna visa fötterna utan problem. Man orkar inte smörja och hålla på. Men ibland gör hälarna ont efter en massa promenader i en ny stad eller efter ett par nya sommarskor. Ett fotstift är superbra och enkelt. Noll kladd!

4. Tangle Teezer
Man vill ju ogärna uppmana till köp av plastprodukt. Men Tangle Teezer är en av få borstar som klarar vått hår, som är lätt att rengöra från hår, lätt att ta med sig, inte fortsätter att vara våt efter att ha används efter duschen….och så länge den inte hamnar i naturen så räcker den i en evighet.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen