Fifty Scents

Äkta handverk

Jag är svag för vackra tvålar. I synnerhet om de är resultatet av ett hantverk (tvåltillverkning har en lång tradition)
Svenska Grevinnans rum har jag tyckt om länge, det är dags att ge dem en shoutout här på bloggen.

Tvålarna görs för hand i Gränna. De köper in råvarorna (som för övrigt är ekologiska) så nära producenten som möjligt. Och ett gulligt inslag är tvålen som har samma essens som Gränna-polkagrisarna. Alltså som doftar ljuvligt av “Grenna polka” snarare än tandkräm eller tuggummi.

För övrigt är de veganska och inte djurtestade. Viktig info även om jag gillar dem mer för att de är hantverksmässigt framtagna i Sverige. LUSH och polarna i all ära men deras tvålar kan innehålla glitter och strunt och de görs inte i Sverige utan fraktas hit från Storbritannien. Helt onödigt.

Grevinnas rum säljer också badsalt, lotions och sådant. Har inga erfarenheter av dem men tvålarna tycker jag om. Det finns krämigare, mer löddrande tvålar, absolut. Men då har man oftast mer sulfater. Jag har ingenting emot sulfater, det är de som rengör. Men som alltid handlar det om mängd.
Dessutom är det, anser jag, skillnad på sulfater i produkter som tvål som ska användas på hela kroppen, jämfört med handtvål och hårprodukter. Handtvålen ska ju göra rent, vi vill inte bidra till att sprida baciller. Sulfater är den vanligaste – och en av de effektivaste – rengörarna. Schampot hamnar i håret, det vill säga dött protein, och sköljs ur direkt.
Tvål på kroppen sköljs visserligen också bort direkt men huden på kroppen är ändå känsligare än hår och hand.

Med det sagt: Grevinnans tvålar är vackra, de doftar fint från fina ingredienser. De görs hantverksmässigt i Sverige. De är inte de löddrigaste tvålar du någonsin använt (om sådant är viktigt för dig) men de är bland de raraste.

Etiketter None

En kommentar till “Äkta handverk”

 1. sussie
  on Aug 15th, 2019
  @ 8:00 am

  Hej Caroline! Har två frågor jag skulle bli megaglad om du svarade på.

  1. Nybörjartips för retinol som ruinerar en så lite som möjligt? Jag är 28 och vill väl börja försöka mig på att förebygga rynkor, vilket jag förstått retinol är väl bästa grejen i produktväg (förutom spf då) Har du tips på bra start-produkter? Och kan man punktbehandla tex kring ögon/panna/mungipa? Behöver man använda mer återfuktande produkter i samband med retinol pga det torkar ut?

  2. Har du några tankar kring boken “Hudbibeln” av forskaren Johanna Gillbro? Hon menar ju att i princip 90 % av hudprodukter gör ingen skillnad – typ skit i serum, syror, masker, ha en kräm och ev en rengöring. Jag tycker både det låter befriande men också deppigt pga jag tycker hudvård är så himla kul och älskar att hålla på med produkter MEN poängen är ju fortfarande att de ska göra någon skillnad eller bidra med något annars är det ju otroligt mycket slöseri med pengar. Så nyfiken kring dina tankar här!

  /Sussie

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen