Fifty Scents

Några snabba tips på en lördag

Bomullspinnar från The Humble Co
Mindre plast mer nedbrytbar bambu – till ett superpris. 100 st för 14 kr på Apotea som också erbjuder fri frakt. 10 kr på Matsmart.

Hårturban
Torkar håret om inte snabbare så i alla fall smidigare än en handduk. Den är liten, så tar inte upp lika mycket vatten och utrymme vid tvätt jämfört med en vanlig frottéhandduk. Men framför allt är den smidigt, den sitter på plats och man känner sig proffsig. Här finns en för under 60 kr.

Ladda upp med oljor inför vintern
Världens äldsta knep. Köp billig squalene och jojoba från svenska Organic makers. Eller nyponrosolja från The Ordinary för den som har lite fetare hy. Använd på huden tillsammans med foundation när vindarna börjar bli kalla och torra. Det är fuktfattigheten som får huden att bli som den blir i Sverige i november… Var försiktig med mängden olja bara, en droppe kommer man långt med. Använd på kvällen sedan som ett “lock” för fukten som du lägger på i form av en fuktcreme.

Budgetläppstift som får folk att tro att du bär Chanel
Bourjois är släkt med Chanel i det att det är franskt och lastgammalt. Båda bygger mycket av sitt varumärke på gamla meriter och på sin franskhet. Som sådant märke måste man ha bra läppstift i påsen och i synnerhet ett bra rött läppstift.
Bourjoirs 08 kostar 129 kr och är ett toppläppstift sett till formula (krämigheten!), hållbarheten och kulör. Min enda drawback är – ni kan aldrig gissa – doften. Men besväras man inte av läppstift med lätt doft av rosor och puder så är detta ett köp som är likvärdigt i alla aspekter (utom hylsan) med Chanel Allure Velvet No. 5. För en fjärdedel (!) av priset. Who’s to know?

Nagelolja
…är alltid värt besväret. Glöm inte tårna. Min favorit kommer från Apoteket och kostar 79 kr. Den här från Mavala är heller inte dum men det funkar med vilken olja som helst, till exempel mjukgörande jojoba.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen