Fifty Scents

Frågelådan: bourbon om hösten

Jag tror att det är dags för nåt helt annat än Black Orchid som tydligen varit min höstkvälls go to-doft ett eh för långt tag… Jag vill ha nåt som är höstens motsvarighet till Florabotanica kanske…? Jag tänker Bulleit Bourbon, fuktig Gloverallduffel, braskamin och läderfett till kängorna. Fast ändå kvinnlig? Du kan ju det här:)

Tankarna går spontant till Mona di Orio och Vanille. Ja, den har en vaniljig bas, alltså inte lika kärv som dina referenser. Men det är en vanilj som fraktas av pirater som dricker rom och har apelsiner och nejlika i lastutrymmet. Tillsammans med vaniljstängerna de snott.
Kan det vara något?

Annars, om jag får associera fritt, tänker jag mig att höstens motsvarighet till Florabotanica är någonting som visserligen är murrigt men också levande och varmt. För mig är hösten en levande tid, ett sista party innan det är dags att gå och lägga sig. Jag tänker Hermès. Både Terre d’Hermès och Voyage har starka höstkvalitéer. Terre har en jordig, träig trygghet som omsluter bäraren. Ett farväl till sommaren men också ett “vi ses igen snart”. En tröstande doft, precis vad man behöver om hösten.
På samma sätt är Voyage d’Hermès en varm, träig och kryddig historia som jag själv tycker påminner om kardemumma. Vilket i sig är en varm och höstig doft, tycker jag.

Du verkar också gilla läder. Det är härligt, det är varmt och animaliskt. Det finns ju många fina “cuir”-dofter. Ex Nihilo Cuir Celeste är väldigt mycket bomberjacka men med en bukett violer bakom ryggen. Med andra ord: en snygg läderdoft. Finns på NK i Stockholm numera för en provdoftning.

Trevlig höst på dig!Etiketter None

3 kommentarer till “Frågelådan: bourbon om hösten”

  1. Victoria
    on Sep 28th, 2019
    @ 5:40 am

    Men så bra!! Visste väl att du skulle kunna plocka fram det bästa. Terre de Hermes hade jag helt glömt, ångrar nu att jag köpte den till sonen för några år sen när jag kunde haft den själv ju… Ska beställa hem Vanille till att börja med, tror absolut den kan va nåt. Tack!

  2. Caroline Hainer
    on Sep 28th, 2019
    @ 10:58 am

    Jag doftade den senast igår för att uppdatera mig! Den ÄR ju vaniljig, så söt i sin natur. Men det är en robust vanilj, en lite skev vanilj. Kanske finns det prover att hämta från tex The Perfumed Court?

    Kom också att tänka på noten AMBRA. Den är ju också varm, rund, bärnstensfärgade drycker och tjocka kashmirkoftor…!

  3. Victoria
    on Sep 29th, 2019
    @ 6:24 am

    Mona har prov-kit på sin sida och perfumed court va ju inte dum! Voyage testade jag igår innan träningen, inte dum alls ju, gjorde sig till och med bra mot svettiga träningskläder.
    Jag gillar ju vanilj, bara inte den artificiella tonårsvarianten…
    Ambra borde utforskas, bra tänkt.
    Jag är sen spädbarnsåren dränkt i mammas Shalimar, börjar inse att det nog satt djupa spår. (Tänk att hon på äldre dar bytte till Green Tea, så märkligt skifte.)

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen