Fifty Scents

Saker andra skriver

Dags för lugg igen?

Eftersom jag varit lite seg den senaste veckan har jag skrivit mindre men faktiskt läst desto mer. Jag tycker om att läsa om skönhet och skönhetskultur, så är det ju.

Som så ofta när någonting ändras i livet eller när man går från ett tillstånd (som sorg) till ett annat (som acceptans) vill man förändra någonting. Detta är heeelt mänskligt och den vanligaste förändringen är att man vill klippa en ny frisyr.
Det är så allmängiltigt att det är genant. Skilsmässofrisyren och så vidare. Själv klippte jag av mig mitt midjelånga hår till en kort Vinona Ryder-inspirerad “shag” när jag som 18-åring flyttade hem igen efter ett år utomlands.

Nu är jag inne på samma tanke fast koncentrerad på lugg. Ska jag ha lugg igen?

Eller inte lugg?

Det är roligt att läsa artiklar om detta dilemma. Det finns en WikiHow i fjorton steg (!) kring hur man bör gå tillväga för att landa i rätt luggbeslut.
Den här bildserien på 25 kända damer med och utan lugg fick mig att luta åt “nej, skaffa inte lugg”. Bara Emma Stone som riktigt klär i en? Började också läsa den här superlånga genomgången kring för- och nackdelar med lugg. Men mest för att jag roades av tyngden i frågan, alla känslor och praktiska saker som väger in. Att skriva en lång artikel om detta. Men herregud, å andra sidan vet vi väl alla hur det känns att fatta ett felaktigt hårbeslut. Minns ännu med en rysning flickan (ja, det var banne mig en flicka) som klippte en sån där stjärnlugg på mig utan att jag bett om det. Fick gå till en annan frisör i ren desperation för att fixa till det och denne sa “det är inte mycket att göra” och klippte av allting i en kort Sporty Spice-stubb.

Den här artikeln och videon där Liv Tyler går igenom sin enormt omständiga skönhetsrutin roade mig lika mycket som den skrämde mig. Hur har människan tid och ork? Och pengar? Rubriken “Liv Tylers skönhetsrutin i 25 steg får dig att känna dig oerhört fattig och med fuktbrist” är klockren.
Ps. Jag älskar Liv Tylers utseende, har alltid tyckt att hon är en av de vackraste vi har här i världen. Vackrast av alla är Cate Blanchett.

Den här rubriken är också en sådan man hade önskat att man fått sätta. De har alltså frågat fyra makeupartister hur Trumps svåger skulle kunna gå tillväga för att se mindre ut som en “mordlysten provdocka”.

Okej, nu återgår jag till det normala. Hörs snart igen.

Etiketter None

2 kommentarer till “Saker andra skriver”

 1. Maggan
  on Oct 15th, 2019
  @ 5:04 am

  Hej! Din blogg är så bjussig! Rysligt ruskigt rolig att läsa. Tack! Tar mig friheten att använda den som frågelåda. Jag har i ett fåfängt försök att minska plasten i mitt liv kommit fram till att jag vill ersätta den flytande duschtvålen mot en tvål i fast format. En helt ny värd av hårda tvålar öppnade sig och nu undrar jag va sjutton man ska köpa om man vill vara snäll mot hud och natur. Är sheasmör rätt väg att vandra för en som är torr som fnöske? Snälla hjälp!

 2. Felicia
  on Oct 16th, 2019
  @ 2:10 pm

  Inlägget du skrev när du var arg var väldigt bra. Synd att du kände att du måste ta bort det (?). Din ilska är helt rimlig.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen