Fifty Scents

Dålig dag att blogga på

Anger management

Edit: Postade detta och ångrade mig. Tog bort det. Fick uppmuntrande kommentar. Postar igen.

Jag borde inte blogga när jag är irriterad. Eller, rättelse, jag ska inte blogga när jag är irriterad.

Men nu gör jag det.

För jag orkar inte med alla märken som ska smöra med sin hållbarhetsprincip och sina etiska riktlinjer och samtidigt packar sina grejer i plast och papper. Eller lockar med flyg ned till kontinenten (eller, som i ett fall – Indien!) för att visa sitt härliga miljötänk.
Alltså, det faller ju på eget grepp.

Till Indien-företagets försvar förstod de min kritik och mitt skäl att tacka nej. Så vitt jag vet ställde de in resan men jag vet inte, de kanske bara ändrade destination. Eller flög dit några andra, eller journalister från ett annat land. Inte vet jag.

Har blivit ett troll tror jag. Kommenterar och påpekar och går runt som ett argt litet moln. Förutom när jag springer eller går på barre som jag verkar göra i stort sett varje dag nu. Därav bild på mig i mitt lugna, svettiga zen-stadie.

Och allt det här med “men du köper ju kläder/yogurt i plastburk/ flyger till USA”. Det stämmer. Jag vet.
Vi kan inte ställa krav på oss att vi ska vara helt felfria och inte lämna så mycket som ett tåavtryck på jorden, att det är det enda som berättigar att yttra sig i hållbarhetsfrågor annars ska vi hålla tyst. Det går inte.
Vi kan och ska ställa krav på oss själva att göra allt vi kan. Inte bara allt som är rätt ojobbigt, som att bära lite kassar till återvinningen. Eller äta vegetarisk lasagne till lunch.
Jag flyger två gånger om året. Jag gör allt jag kan för att kompensera det (klimatkompenserar flyget, köper till biobränsle när jag har råd och försöker att leva grönt resten av tiden). Betyder det att jag inte har rätt att säga att det finns ett problem i att flyga till en fabrik över en dag?

Jag ska inte blogga när jag är irriterad.
Jag ska inte rationalisera dubbelmoral.
Jag försöker bara leva utan att känna mänsklighetens mörker.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen