Fifty Scents

Julen del tre

Manasi7

När man väl börjat drömma om julen så är det svårt att låta bli. Julklappar likaså.
På min önskelista står också produkter från svenska Manasi7. Makeupartisten Susanne Manasis märke har många usp: vackra färger, starka pigment och oerhört lättanvända produkter. Både i kulör och konsistens. Alltså, kulörerna är tillräckligt universella och smickrande (och naturliga) för att även en nybörjare ska kunna välja och hitta rätt. Här finns röda nyanser från kall fuchsia till varm röd.

Nya nyansen Kuranberi

Jag är också oerhört förtjust i konsistensen, det krämiga och lättarbetare.
Jag skulle egentligen vilja vara mer teknisk vad gäller makeup, någon som tycker om att ägna tid med finlir, layering, penslar och tekniker. Men jag är inte den personen.
På samma sätt som man (jag) skulle vilja vara en person som fönar håret och kammar en sidbena i en Veronica Lake-frisyr varje dag men man måste ha lite självinsikt och min självinsikt säger mig att jag inte är en sådan person.
Däremot gillar jag färg på kinder och ögonbryn, jag gillar multiprodukter. Därför gillar jag Manasi7.

Alizarin, står på önskelistan

De små pappersaskarna som burkarna kommer i är gjorda på “sustainable paper”, som jag inte riktigt vet vad det är. De kan givetvis återvinnas men jag har sparat alla mina. Jag har byggt ett litet system med dem i min översta låda och har gem i ena boxen, säkerhetsnålar i den andra. Och så vidare. Bra för frimärken som blir över också, ett tips.

De små plastburkarna som produkten kommer i kan också återvinnas men funkar bättre – tycker jag – att använda istället. Plast kan dessutom bara återvinnas en gång, inte i en evighet som till exempel glas. Jag använder mina som liten reseförpackning för en weekend hos morsan. Har också använt en till att fylla den med kräm med salicylsyra till en kompis som oroade sig för en begynnande blemma. Jag har haft vitaminer och medicin i dem under en resa.

Ingen palmolja, ingen alkohol och inga silikoner (någon dag ska vi prata om palmolja i makeup och hudvård) i produkterna uppskattar undertecknad.

Den här färgen heter Bisque

Färgen Bisque (som jag upplever aningen mörkare än på bilden) var senaste nyheten men nu kommer också Kuranberi som är anledningen till denna önskelista. Inte bara är det en julfärg, det är också det perfekta gränssnittet mellan rött och berry. Om man vill ha röda läppar men också gillar berry. Om man känner sig blek i hyn, eftersom det är vinter, men ändå vill ha rosiga kinder som en adlig, rysk balettdansös.
Så ser Kuranberi ut i mina drömmar i alla fall. Hur den ser ut på riktigt vet jag inte ännu, den når butikerna 1 december.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen