Fifty Scents

Det gröna fusket

I min lilla serie “Men sluta greenwasha då, dumma jövla företag” hittar jag två exempel i senaste numret av brittiska Marie-Claire.

Vad är det för fel på det här då? Det låter väl toppen med 70% mindre utsläpp och 45% mindre åtgång på vatten, som i första exemplet?
Ja, svinbra. Fortsätt så, Rituals. Och att detta gäller en refill, toppen. Det är ju bara det att 70% mindre utsläpp än tidigare ändå innebär att 30% utsläpp produceras (vad de siffrorna översätts till i C02 är oklart). Att producera klimatneutralt borde vara absolut minimum, en självklarhet, för att få stoltsera med hållbarhetsstämpel.

Tata Harper då, ett av mina många irritationsmärken (essentiella oljor, vansinnespriser, helt häpnadsväckande påståenden etc) menar alltså att hennes sojabaserade bläck på kartonnaget är ett steg i hållbarhetens riktning. Att inte ha kartonnage alls är en bättre lösning i så fall. Mupp.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen