Fifty Scents

Frågelådan: mina vanor

Shelfie

Gillar din blogg har läst den i många år. Eftertänksamt och ingen hets. Jag undrar vad du använder för hudvård själv? Jag har mycket problem med min hud, trots att jag passerat 40. Jag vet att mycket kommer inifrån kroppen, men är ändå nyfiken på vad du använder.

Tack snälla du. “Eftertänksamt och utan hets” är en mycket fin komplimang, och jag är glad att du ser bloggen så. Själv har jag ibland dåligt samvete för att jag tar sådan tid på mig mellan postanden.

Mina egna hudvårdsvanor? Jag förstår varför man, eller du, undrar. Vad är poängen med att guida eller fråga någon som bevakar och testar mer än gemene man (kvinna!) om denne inte kan berätta om resultaten?
Skälet till att jag själv ofta är lite hemlig med produkter och produktnamn från min egen rutin är därför att våra hudtillstånd och behov är så olika, min poäng är alltid att inget märke är helt suveränt, ingen produkt helt universal utan allt utgår från individen.
Men nu frågar du specifikt om mig. Och jag jobbar från filosofin att skydda om dagen (det vill säga antioxidanter) och stärka om natten (det vill säga peptider, ceramider, syror och retinol).

Jag börjar dagen med fukt. Det är oftast B-Hydra från Drunk Elephant men också favoriten 10% Glycolic Solutions Moisturizer från PTR. Den har syror i sig så den använder jag på natten på sommarhalvåret, nu på vintern kan den åka på under dagen ibland. Jag har ju ändå oftast solskydd, oavsett årstid.

Jag kompletterar med antioxidanter. I form av C-Firma från Drunk Elephant eller Face brightening Powder (stabiliserad c-vitamin) från Vitabrid. De är inte billiga, jag vet. Skinceuticals har tyvärr också en svinbra – och dyr. Ett annat, mer prisvärt alternativ är Azelaic Suspension från The Ordinary. Kostar bara 76 kronor nu. Inte c-vitamin men antioxidanter ändå.

Jag Har också lite annat som jag tar till med, lite beroende på hudtillstånd och vad jag ska göra och så. En bra ögonkräm som jag använder dagligen nu kommer från Glossier. 290 kr, oerhört prisvärd. Använder den dag som natt.

På kvällen brukar jag använda Biodermas klassiska för att ta bort makeup. Men den tog slut här om dagen så nu står det ett micellärvatten från Cerave där istället. Inte lika bra.
Jag tvättar ansiktet med just nu en lite löddrigare, aningen hudstramande tvål från Youth to the People. Kommer inte fortsätta med den efter att den tagit slut. Bättre för yngre, fetare hy.

Har fukt också på kvällen men passar också på att använda någonting stärkande som peptider från The Ordinary, fantastiska serum från Transderma (som M, R och A) och toppa och låsa in fukten med en olja. Det står jojoba, argan, marula och squalane (teknisk sett inte en olja) i skåpet.

Kör också retinol, kanske varannan kväll, men tenderar att glömma just det steget. Å andra sidan är A från Transderma ett retinolserum, så jag får mitt retinol därifrån.

Förhoppningsvis svarar det på din fråga.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen