Fifty Scents

Önskningar

Jag får ju ofta frågor om bästa produkten i nämnd kategori. Bästa foundation, bästa fuktcremen. Sånt är svårt. Men jag bjuder på några produkter som ändå imponerat nyligen. Eftersom det snart är jul.

Ja, jag kommer att köpa en till när flaskan är slut

För 285 kr kan du få både glow och fukt. Ett “oljeserum” som i konsistensen känns ungefär som kolasås, lagom seg. Lystern kommer omedelbart och med lyster menas en glans, om än diskret. Alltså inte “oj, där har vi smörjt in oss med olja ser jag”-effekt. Parfymfri, alkoholfri (va?!) och dryg.

Och den här, en ögonkräm för 290 kr. Det är en grej jag faktiskt ofta får frågan om: vad ska jag ha för ögonkräm. Jag brukar säga att det beror på din övriga rutin bla bla bla. Sen brukar jag fråga, vad vill du att ögonkrämen ska göra? Ge fukt? Kontrollera rynkor?
Den här, med det tossiga namnet Bubblewrap, är en liten pumpflaska full med en fin, krämig men inte tjock ögonkräm. Den ger fukt direkt, sjunker in bra och förbereder vägen för concealer om man är inne på det. Den innehåller peptider (mot fina linjer) och antioxidanter (skyddande, under dagen) och fukt. Wow. Och parfymfri. Nu vidhåller jag fortfarande att ögonkräm inte är en absolut nödvändighet men om man insisterar…så är denna ett alternativ.

Nu till en annan grej…

Jag litar inte på en enda “tävling” inom beauty. Det finns ju många. Vissa tidningar som Allure ber sina läsare rösta (och redaktionernas egna favoriter – vilket gör listorna så här långa…zzzzz…). Det är ju toppen och trevligt men gemene läsare testar ju inte så många produkter inom en och samma kategori så urvalet blir av naturliga skäl klent.
I andra “awards” kommer jag inte ifrån att det givetvis ingår kommersiella intressen. Så de intresserar mig inte heller.


Men ett väldigt bra torrschampo är detta från Living Proof. Det kostar över 200 kr men du får en produkt som verkligen gör jobbet: räddar håret från en bad hair day och lurar både dig själv och omgivningen att du tvättade håret “i morse”.
Lika viktigt är det som du inte får med produkten: ingen kritvit hårbotten, inga flagor, ingen matt botten medan resten av håret är glansigt. Harpers Bazaar håller med mig, de har gett produkten något pris.

Eva Greens gröna ögon gillar nog NARS.

Pris har också ögonpennorna från NARS och serien High-Pigment Longwear fått. Nu finns det flera billigare alternativ till dessa, det håller jag med om. Men färgerna, alltså nyanserna, är ibland exceptionella. Så fort man går bortom svart. Som den vackert matta Mulholland Drive, en mörk oxblod som ger mina gröna ögon en kontrast värdig att jämföras med Eva Greens.
Eller Haight-Ashbury, en kall granitgrå som lämpar sig ypperligt för de blåögda.
Smidiga, glidiga, sitter hela dagen och så vidare. Det enda som skulle kunna vara ett aber (förutom priset) är att de måste vässas. Jag har ingenting emot det, jag tycker att man kan få pennan som vassast då. Men det gör ju att den tar slut fortare.

Sedan, som en liten bonus, gillar jag exakt alla blushers på den här listan från amerikanska Vogue. Men blushers känns också som någonting som det inte är supersvårt att lyckas med. Kräver inte lika mycket som till exempel en foundation eller en mascara. Men hey…

Etiketter None

4 kommentarer till “Önskningar”

 1. M
  on Dec 19th, 2019
  @ 2:36 pm

  Å jag avskyr allt från livingproof. Torrschampot framförallt för jag blir dammig i håret, det blir tjockt och konstigt och lukten ?

 2. ak
  on Dec 20th, 2019
  @ 10:22 am

  Åhå, jag kommer nog allt ge det där torrschampot en chans, eftersom det som rekommenderas i den här bloggen o som jag hitintills testat, har fungerat jättefint. Ftf exalterad över “handduksturbanen” i microfiber. Obegripligt att jag har klarat mig utan den i alla dessa år. Totaaaalt obegripligt. Läste ditt inlägg om doftljus nedan. Tips, Hing Organics tillverkar sina ljus för hand i Piteå. Läser på deras hemsida att deras produkter är fria från SLS, silikon, paraffin, parfym, färgämne, parabener, mineralolja och GMO. För tillfället är “Winter” en favorit. Regressiv göggdoft. Inte det minsta komplex, utan förutsägbar. Kanel o nejlika. Så befriande ibland med en enkel doft ändå : ) Byredos “Chai” är också mysig så här års.

 3. Karen
  on Dec 20th, 2019
  @ 7:16 pm

  Har bara testat en handfull torrschampon men håller med, Phd är perfekt! Har gått från att tvätta håret varje dag till att nu tvätta varannan dag. Ibland kan jag till och med med detta torrschampo tvätta var 3:e dag. Har oftast inte parfymerade produkter men har inga problem med lukten på detta. Håret blir inte statiskt som med alla andra torrschampon jag provat och jag upplever inte att jag blir dammig eftersom man ska skaka ur det efter 30 sek och då fångar det upp allt fett i håret och “försvinner”. Har väldigt fina hårstrån och problem med en kliande hårbotten men hårbotten blir inte arg av detta. Lång utläggning men det är verkligen hur bra som helst! God Jul och Gott Nytt År och tack för en fin blogg 🙂

 4. Caroline Hainer
  on Dec 22nd, 2019
  @ 11:17 am

  Alla ni fina läsare! M, mycket intressant om din upplevelse av Living P! Har du annan torrschampofavorit?

  Och Hing Organics! Ser toppen ut. Köper man online vill man att de ska dofta rakt på sak, det de heter. Inte poetiska namn eller esoteriska och drömska dofter. Spontant känner jag att “Greenhouse” borde vara min favorit?

  Jag upplever samma som dig, Karen. Tenderar att bli fet i hårbotten men har i övrigt fint hår. Än mer problem med snabbt fett hår i mösstider…

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen