Fifty Scents

Välkommen till lugnet

Så länge sedan jag skrev nu att man skulle kunna tro att jag ligger nedbäddad i karantän. Det gör jag inte. Eller, på sätt och vis gör jag ju det eftersom min vanliga frilanstillvaro inte skiljer sig nämnvärt från karantänliv. Enda stora skillnaden, som jag kan se, är att folk inte tycker att man är konstig när man tackar nej till sammankomster.

Men faktum är att det har varit mindre lugnt än så här. Av flera olika skäl, eller snarare olika typer av stress som sammanföll på en och samma gång, fick jag en grov ångestattack för runt två veckor sedan. Jag fick träffa en läkare akut, fick välja mellan alla bekanta mediciner (som jag visserligen inte behövt på flera år men är väl bekant med sedan tidigare), som om jag läste en restaurangmeny.

Jag är bättre nu. Jag hoppade av ett tv-projekt i förtid. Jag hade tre veckor kvar på mitt kontrakt. Alla var mycket förstående och redan efter ett par dagar kände jag att det var helt rätt beslut att inte jobba kvar.

Vad har jag gjort sedan dess? Vilat, återgått till den vanliga frilansverksamheten. Skrivit en lång artikel om diamanter i senaste Icon. Den rekommenderar jag.
Köpt läppstiftsdosan Lip Suede från Westman Atelier av ingen anledning alls förutom att etuiet är så fruktansvärt vackert. Och för att jag i snart tjugo års tid ämnat använda mer läppstift, vilket jag aldrig kommer mig för. Dyrt var det också.
Så har jag unnat mig dyra, vackra och väldoftande tvålar. I dessa tider. Det är ju ändå en produkt som kommer till användning. Bamfords Hand Wash med geranium (tnk pelargonblad), lavendel och pepparmynta är ju i det närmaste fulländad i sin komposition. Inget doftar mer rikemansänka på engelska landsbygden med stor, bred stråhatt och förkläde av kanvas. De är ekologiska, det får man trösta sig med.
Claus Porto har jag köpt också, men nästan enbart för förpackningarna. Men lyckligtvis doftar de gott också. Vegetabiliska oljor, familjeföretag och hela den biten.
Små saker man får trösta sig med i tider då konsumtion plötsligt känns som det vettiga.

Etiketter None

2 kommentarer till “Välkommen till lugnet”

 1. Moa
  on Mar 21st, 2020
  @ 10:50 am

  Stort tack för alla texter du skriver, både här på bloggen och i magasin. Du är lätt den bästa skönhetsskribenten och jag har läst din blogg sen den startade på Nöjesguiden. Ta hand om dig!

 2. sally
  on Mar 21st, 2020
  @ 8:06 pm

  Hej Caroline! Fint att höra att det kanske går åt rätt håll. Det är ju onekligen skönt att köpa väldoft och drömmar för att pigga upp sig. Jag hittade precis ett doftljus och en tvål huxflux. Och vill instämma i det Moa skriver här ovan! Du är amazing.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen