Fifty Scents

Soloptimism

Idag tog jag en promenad in till stan, det var soligt så jag tog på mig SPF innan jag gick ut. En av de absolut bästa och smidigaste SPF-produkter jag har är detta stick från amerikanska Salt & Stone. Naturliga ingredienser och SPF 50.

Men det bästa är…
…att det är i smidig stiftform
…att det ger en MATT finish, inte glansig.
…att det har en liten, liten färg. Mindre än en färgad dagcreme eller BB-creme, bara tillräckligt mycket för att ge ansiktet en jämn ton. Ingenting täcks över, ingenting försvinner. Men det jämnas ut.

Det som ger den matta finishen är mica, en kontroversiell ingrediens eftersom den oftast kommer från ställen på jorden där utvinningen sker under oreglerade former och inte sällan genom barnarbete. På Salt & Stones hemsida skriver de att deras ingredienser kommer från etiska källor.

Nåväl, tog på mig Salt & Stone och promenerade in till stan. Inte folktomt, om man säger så. Medborgarplatsens uteserveringar är proppfulla (detta förvånar mig inte bara pga corona utan också för att det visserligen är soligt men också bara 4-5 grader ute – mitt ansikte sved i blåsten).

Jag har gått in i något slags uppdaterad version av karantänlivet eftersom karantänlivet 1.0 är min vanliga vardag – jag jobbar alltid hemifrån och är inte överförtjust i att träffa folk.
I min förhöjda version ingår det (tydligen) att inte tvätta håret så ofta och ha minimalt med makeup, om någon alls. Så jag gick till stan med håret i ful knut och stora, döljande solglasögon. Det visade sig vara precis rätt eftersom vårsolen alltid är obarmhärtig, den ger oss ingen chans att vänja oss. Jag promenerade i nästan en timme, kom hem och såg inte minsta rodnad på näsa och kinder. Jag är annars oerhört benägen till att få en tomatliknande ton i solen.
Men jag visste att det inte skulle ske, sedan jag spontanköpte Salt & Stone sent i vintras på någon utförsäljning har den varit en följeslagare. Fem av fem.

Det verkar som om man kan köpa här.

Etiketter None

En kommentar till “Soloptimism”

  1. S
    on Apr 15th, 2020
    @ 8:09 pm

    Stort tack för tipset! Har letat alldeles för länge efter någorlunda duglig SPF-produkt – denna är ju fantastisk.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen