Fifty Scents

Om karantänskönhet

Javisst, sa jag när SVT ringde och frågade om jag kan vara med i helgen. Fast vänta, sa jag sedan. Jag mår hyfsat okej men just nu ligger jag ned och jag har inte rört så mycket på mig idag. Jag går en sväng runt huset och känner efter.
Det gjorde jag. Jag klarade mig en kvart sedan gjorde det ont i bröstkorgen, nacken (!) och bakhuvudet (!) och jag fick ringa och tacka nej. Synd, för jag hade sett fram och bli så här snygg i håret igen, som jag var när jag pratade om Tiger King för två veckor sedan. Efteråt gick jag hem och det började regna. Alltså, riktigt storm. Dagen efter fick jag ont i bröstet och tänkte därför att det var regnets fel. Att jag blivit förkyld. Men det var två veckor sedan nu och symptomen är helt oförändrade. Mindre rinnig näsa, det är ju bra. Ingen feber. Men ont i bröstet, konstant (om än inte stark smärta).

Jag skrev den här artikeln om varför skönhetsbranschen går bättre så här i karantäntider, när i stort sett alla andra branscher går sämre. Jag tror inte att det kommer som en överraskning för några av mina läsare. Men för ett stort antal människor gör det det. På tidningens FB-sida, där man länkat till artikeln, är kommentarerna upprörda. Hur kan ni skriva om sånt här trams? Skäms, GP. Man kunde vänta sig detta av Aftonbladet med inte er.
Det är uppenbart att man inte läst artikeln. Den handlar inte om att man ska sminka sig i karantäntider. Den handlar om att många gör det. Vilket i sin tur tyder på att skönhet, som så många av oss redan vet, fyller en funktion bortom enbart den funktionella. Den kan fylla en trygg funktion, i oroliga tider. Till exempel.
Men eftersom skönhet fortfarande likställs med fåfänga och med något trams som bara kvinnor håller på med så blir reaktionerna tyvärr därefter. Synd, för jag tycker att det är inte bara intressant utan också viktigt. Så jag gillar att GP tar in sådana texter. Trist bara när de blir missförstådda. Eller, snarare, inte lästa.


Etiketter None

2 kommentarer till “Om karantänskönhet”

 1. Sofia
  on Apr 17th, 2020
  @ 11:47 am

  Gud ja. Min första regel som jag behållit hela tiden sedan vi beordrades hemarbete 16 mars, har varit att gå upp och göra mig i ordning minst som vanligt, men gärna mer. Dels för att inte hamna i en chipshög på soffan. Det kan jag iofs gärna göra, men inte redan klockan åtta på morgonen. Dels för att det är ganska trevligt och känns lite lyxigt att gå förbi en spegel och se sig själv piffad. Och dels för att detta är ett UTMÄRKT tillfälle att testa alla olika underlagskrämer och grejs i skåpet, och se om de håller för en dag framför dator utan att flyta ihop till mitten av ansiktet. Men främst för att rutiner känns viktigare än någonsin för psykets skull i tider som dessa. Heja dig!

  Trist att du fick tacka nej. Hoppas du mår bättre snart!

 2. ak
  on Apr 20th, 2020
  @ 12:43 pm

  Bakom betalvägg, men så nyfiken på. Underhållande ändå att få den där upprördheten i kommentarsfältet. Intressant och informativt om vad människor läser in i en text. Tänk vad lite piff kan provocera. Vore roligt att få läsa artikeln och andra i en textsamling någon gång.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen